29 ožu 2024
JUNIORI KK ZADAR IZBORILI F4 I BORBU ZA PRVAKA HRVATSKE Marko Selin: “Još jednom velike zahvale treneru Lozančiću na rijetko viđenom potezu. Nemam riječi, hvala mu”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

JUNIORI KK ZADAR IZBORILI F4 I BORBU ZA PRVAKA HRVATSKE Marko Selin: “Još jednom velike zahvale treneru Lozančiću na rijetko viđenom potezu. Nemam riječi, hvala mu”

U Zadru, Varaždinu, Osijeku i Sinju odigrane su utakmice posljednjeg 3.kola polufinalnih turnira PH za juniore.

Nastup za završnom F4 turniru izborili su Zadar, Cibona, Cedevita Junior i Medveščak. Juniori Zadra su pred svojim navijačima ostvarili su tri pobjede, bili su bolji od Podravca, Dubrave i Bosca.

– Bilo je jako dramatično i i neizvjesno, čestitam dečkima na izvrsnom pristupu, borili su se do krajnjih granica. Aktualni smo prvaci države i naš plasman na F4 se i očekivao. Imali smo dosta problema s ozljedama, odnosno uganućima zglobova (Matulina, Sikirić). Stisnuli smo se, izvukli i najvažnije je da smo se plasirali u novu borbu za medalje – dodao je trener juniora KK Zadar, Marko Selin.

Nastavio je Selin dalje.

– Još jednom se želim zahvaliti treneru Dubrave Ivanu Lozančiću na potezu za svaku pohvalu. U dvoboju nas i njih dečki su se malo pokoškali i delegat je inzistirao da svi igrači koji su s klupe utrčali na parket moraju biti isključeni. Mi smo ostali s četiri igrača dok je Dubrava mogla nastaviti s pet. Trener Lozančić petog igrača nije koristio, stvarno nemam riječi i moram mu još jednom zahvaliti i čestitati na tom fair play potezu koji je rijetko viđen. To budi nadu da u ovom sportu, u biti i da ima nade i za cijelu državu jer ima poštenih, fer ljudi koji cijene neke više vrijednosti i hvala mu još jednom.

Puntamičani su igrali u grupi u Varaždinu te su izgubili sva tri ogleda (Cibona, Šibenka, Vindija).