07 lis 2022
HRVATSKA REPREZENTACIJA U KOŠARCI U KOLICIMA Ivica Žagar i Mate Perinović: “Igrati za svoju državu ostvarenje je sna”
Sport osoba s invaliditetom

HRVATSKA REPREZENTACIJA U KOŠARCI U KOLICIMA Ivica Žagar i Mate Perinović: “Igrati za svoju državu ostvarenje je sna”

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobjednik je tradicionalnog 22. po redu međunarodnog turnira Bljesak 2022 odigranog u Slavonskom Brodu. Naši dečki nastupili su na ovom turniru u sklopu priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu od 12. do 24. lipnja,

U finalu turnira izabranici izbornika Siniše Kuharića pobijedili su momčad Brod 1 rezultatom 62:30 (13:10, 21:8, 16:8, 12:4). Treće mjesto osvojila je momčad Una-Sana iz Bihaća, koja je u „malom finalu“ pobijedila ekipu Brod 2 rezultatom 76:54.

Za Hrvatsku su nastupila i dva igrača KKOI Zadar, Ivica Žagar i Mate Perinović. Žagar je u finalu dao 9 a Perinović 2 koša.

– Nastupiti za selekciju svoju države nešto je najljepše. Presretni smo i ponosni, vjerujemo da smo na najbolji mogući način zastupali svoj grad, klub i državu – rekli su nam Ivica i Mate.

Na putu do finala Hrvatska je prvoga dana pobijedila Unu-Sanu  71:57 i Zmaj iz Gradačca 72:53, u obje utakmice najbolji hrvatski pojedinac na parketu bio je Admir Demirović, koji je s pravom proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

Na turniru su nastupale ekipe Brod 1 i Brod 2, Una-Sana (Bihać), Zmaj (Gradačac), Peć (Pečuh) i Hrvatska.