23 velj 2024
TENISOM DO ZDRAVLJA! TKRZŽ organizira humanitarni turnir za nabavku skupe inzulinske pumpe
Ostali sportovi

TENISOM DO ZDRAVLJA! TKRZŽ organizira humanitarni turnir za nabavku skupe inzulinske pumpe

Pod motom “Tenisom do zdravlja” početkom idućeg mjeseca u Zadru, u organizaciji Teniskog kluba rekreativaca Zadarske županije i Udruge Cukrići Zadar, odigrat će se humanitarni turnir, a sva prikupljena sredstva ići će za kupnju inzulinske pumpe, televizije za pedijatrijski odjel opće bolnice Zadar te javne komunikacijske ploče za osobe s autizmom.

–  Rekreativni tenis u Zadru igra se već šest godina, a ove smo osnovali i klub. Ponosan sam što mogu reći kako ove godine Liga broji i najveći broj prijavljenih u pojedinačnom natjecanju, njih 228, a novitet je i Liga parova u kojoj se natječe 50 parova – kaže Tomislav Paleka, idejni začetnik i pokretač Teniske lige rekreativaca zadarske županije i osnivač Teniskog kluba rekreativaca Zadarske županije.

– Puno je stvari pred nama ali prije svega naglasak je sada na ovom humanitarnom turniru na kojem bi prema najavama trebalo sudjelovati oko 150 rekreativaca i rekreativki , a uz njih organizirat ćemo i dječji turnir pa bi se tako broj uključenih u ovu akciju kroz samu igru popeo na preko dvjesto – rekao je Paleka.

Doris Bajlo iz Udruge Cukrići Zadar i Tomislav Paleka iz TKRZŽ

Glavni cilj ovog humanitarnog turnira jest prikupljanje novčanih sredstava za nabavku inzulinske pumpe koja se pokazala kao velik iskorak u terapiji inzulinom osoba oboljelih od dijabetesa melitusa tipa 1, posebice u djece.

– One omogućuju individualno, dnevnom ritmu i potrebama svakog pojedinca, prilagođenu isporuku inzulina – kaže Doris Bajlo iz Udruge Cukrići i nastavlja:

– Put do terapije nije ni jednostavan ni brz i zato se zahvaljujem Tomislavu na pokretanju ove akcije. Zahvaljujem i HZZO-u na mogućnostima i pravima koje djeca mogu koristiti po pitanju ortopedskih pomagala, a koje se s godinama povećavaju. Ali uvijek ima prostora za napredak. Moramo biti svjesni da smo veliki kotač u priči vezanoj za prevenciju šećerne bolesti kod dijabetesa tipa 2 ali i za preventivu komplikacija i kod dijabetesa tipa 1 i tipa 2. Uglavnom, ono što želim reći da su sport i rekreacija neizostavni  dio svakodnevice kod oboljelih od šećerne bolesti – kaže Bajlo.

Humanitarni turnir počinje 2. svibnja, dok je finale na rasporedu 15. Svibnja kada će se igrati i revijalni susret.

U akciju se mogu uključiti i oni koji neće aktivno sudjelovati s reketom u ruci i to na način da iznos koji su u mogućnosti uplate na poseban račun u Privrednoj banci Zagreb, HR 8223400091511184936, Swift code za uplate iz inozemstva PBZGHR2X.