18 kol 2022
ROKO JURLINA: “Ovo je neviđena sramota, a isključivi krivac je Mirko Jošić”
Foto: Andrej Jančijev
Domaća košarka

ROKO JURLINA: “Ovo je neviđena sramota, a isključivi krivac je Mirko Jošić”

Kaotično stanje u KK Sonik Puntamika najbolje je oslikao posljednji događaj. Juniori zadarskog prvoligaša morali su otkazati nastup na poluzavršnom turniru prvenstva Hrvatske zbog financijskih problema kluba. Ovaj događaj bez presedana komentirao je i Roko Jurlina, trener prve i juniorske momčadi.

– Nemam što reći nego da je ovo neviđena sramota. Isključivi krivac za sve ovo loše što se događa u klubu je predsjednik kluba Mirko Jošić. On je jedini krivac što djeca ne idu na poluzavršnicu koju smo na terenu sportski izborili i živjeli za to cijelu godinu – kaže Jurlina pa nastavlja.

– Klub je njegov taoc već duže vremena i on je oduzeo djeci ono za što se bore, za što treniraju i što sanjaju. Osobno sam duže vremena selektirao ove momke, koji su prošle godine osvojili kadetsku broncu i sada im se ovo napravi. Neviđena sramota. Pitam se kakvu poruku ovime šaljemo svoj djeci koja se bave sportom?

Koji su uopće mogući sljedeći koraci?

– Strašno sam ogorčen, ali neću odustati. Iako smo u klubu ostali sami Jakov Vladović i ja te vodimo sve bez primljene kune od prosinca, samo na bazi ljubavi prema sportu i fanatizmu, neću odustati do kraja. Nisam nikada u životu dokle god ima nade pa neću ni sada. Napraviti ću sve da zadržim tu djecu, a onda i da se ostane u HT Premijer ligi. Sada se vodimo isključivo sportskim motivima, a onda treba napraviti sve da se klub s novim ljudima osovi na noge, a ljudima kao što je gospodin Jošić treba doživotno zabraniti rad u sportu.

Kako trenutačno funkcionira klub?

– Trenutno smo Jakov i ja u klubu i treneri i vozači i sređujemo preglede igračima i sve što treba, jer se jedino nama mogu još obratiti. Oni koji financiraju sve ovo trebali bi se zapitati gdje odlaze novci koji su već osigurani za tu svrhu budući da svako putovanje kadetske selekcije plaćaju roditelji, a juniori, kao što vidimo, nisu nigdje ni otputovali. Već duže vremena klub funkcionira puno iznad svojih mogućnosti, ali isključivo na bazi fanatizma i entuzijazma trenera koji su tu u klubu.

Kakve bi posljedice moglo imati ovakvo izravno prozivanje predsjednika kluba od strane trenera?

– U životu sam uvijek imao svoje mišljenje i ne bojim ga se reći niti ću ikada u životu biti ovisan o ikome. Za to sam se cijeli život i odricao i školovao i to učim svoje igrače stalno. Nažalost, s ovim im je pokazano da se očito više ni trud ni rad ne isplate. U ovom slučaju zaštitit ću ih maksimalno jer su najmanje krivi za ovo sve i jer im je netko ukrao sve ono za što su se odricali i trudili. Isto tako zaštitit ću i sve momke iz seniorskog pogona s kojima sam sada u borbi za ostanak u ligi. Nakon kraja sezone mogu i detaljnije pričati o svemu, jer sad želim zadržati fokus na teren. Ne bojim se ničega, mogu svakome pogledati u oči i to je za mene najbitnije, a stvari koje nam se rade iza leđa, neka sude o onima koji su ih radili ili ih rade. Dok se ovakve stvari događaju u sportu, nemojmo se čuditi da u svakom sportu tonemo sve dublje. Ovo zaslužuje maksimalnu osudu – zaključio je Jurlina.

Za komentar smo upitali i samog predsjednika KK Sonik Puntamika, Mirka Jošića, no do zaključenja ovoga članka još uvijek ga nismo dobili.