03 pro 2023
BOKSAČKI KLUB ARES Održano predavanje „Prehrana boksača“
Borilački

BOKSAČKI KLUB ARES Održano predavanje „Prehrana boksača“

Boksački klub „Ares“ Zadar, u suradnji s nutricionističkim savjetovalištem „NutriPromjena“, organizirao je predavanje „Prehrana boksača“ gdje se okupilo stotinjak mladih boksača i njihovih roditelja.

Dokazano je kako je prehrana usko povezana s tjelesnom aktivnošću te da, osim na sastav tijela, utječe i na sportsku izvedbu te oporavak nakon treninga ili natjecanja. Kod djece sportaša, uključujući i djecu boksače, glavni cilj sportske prehrane nije isključivo postizanje što boljih sportskih rezultata, već i usvajanje pravilnih prehrambenih navika te osiguravanje svih hranjivih tvari potrebnih mladom organizmu za normalan rast i razvoj.

U predavanju je poseban naglasak stavljen na nutritivne potrebe mladih boksača, obrok prije/nakon treninga ili natjecanja, adekvatnu hidraciju te važnost individualnog pristupa u planiranju prehrane.

Predavanje  se održalo u dvorani Boksačkog kluba „Ares“ Zadar na Višnjiku. Održala ga je dr. sc. Tamara Sorić, mag. nutr.  Namijenjeno je bilo boksačima, roditeljima djece boksača te ostalima koje ova tema zanima. Predavanje je bilo online zbog velikog interesa boksačkih klubova iz Hrvatske i regije.