26 ruj 2022
TAEKWONDO KLUB ZADAR Filip Šakić juniorski viceprvak Hrvatske
Borilački

TAEKWONDO KLUB ZADAR Filip Šakić juniorski viceprvak Hrvatske

U Zagrebu u dvorani Sutinska vrela održano je Juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo je ukupno 166 natjecatelja iz 36 klubova.

Taekwondo klub Zadar predstavljali su junior Filip Šakić i juniorka Jana Božica Gečević.

Filip Šakić je nastupio u najtežoj kategoriji + 78 kg, u četvrtfinalu u borbi protiv Ivana Žubrinića iz „Gacke“ potpuno je kontrolirao dvije runde, a u trećoj je završio prekidom kod rezultata 10:0. U polufinalu ga je čekao drugi na rang listi Neven Čaljkušić iz Splitskog ”Marjana” od kojeg je na zadnjem kriterijskom turniru izgubio na zlatni bod. Ovog puta Filip je čitavu borbu bio u laganoj prednosti te na kraju pobijedio 15:14. Finalna borba išla je odmah nakon polufinalne s jako malo odmora protiv još jednog ”Marjanovca” Davida Krmeka prvog na rang listi i tu borbu je Filip izgubio 3:5. Jednostavno nije imao snage uraditi ono što može. Osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju.

Juniorka Jana Božica Gečević u kategoriji – 55 kg nastupila je prvi put na prvenstvu Hrvatske među juniorima i u osmini finala borila se protiv iskusnije Nine Jurlin iz ”Marjana” i izgubila 9:25.