28 ruj 2023
STOLAR Sagittarius pobjednik prvog izdanja stolnoteniske lige rekreativaca i amatera
Stolni tenis

STOLAR Sagittarius pobjednik prvog izdanja stolnoteniske lige rekreativaca i amatera

Susretima za poredak u dvorani Bagata završila je stolnoteniska liga rekreativaca i amatera Stolar u organizaciji STK Donat.

Prvo su snage u susretu za treće mjesto odmjerili Šabanatori i Cataleya Sport Line. Marić je izgubio od Samodajeva dok je zatim Ješe nadigrao Galova. Par Galov/Samodajev je porazio Marića /Ješu za vodstvo 2:1. Bod vrijedan trećeg mjesta Šabanatorima je donio Samodajev pobijedivši Ješu. Drvena, “najslađa” medalja tako je pripala brendiranima.

Polufiinalisti – Šabanatori/Cataleya Sport Line

“Lijep je osjećaj uzeti treće mjesto, bilo je zanimljivo ali eto na kraju smo mi ipak uspjeli stići do bronce. Veliko hvala dečkima iz organizacije” – dodali su Samodajev I Galov.

“Čestitke Šabanatorima, zasluženo su uzeli broncu. Mislimo da je dvoboj bio zanimljiv i malo “podugačak” ha, ha, ali zadovoljni smo i mi. Biti četvrti u konkurenciji šesnaest ekipa je lijepo ostvarenje. Hvala organizatorima, stvarno smo svi uživali” – istanuli su Ješe I Marić.

Finalisti – Sagittarius/Bekend dijagonala

Potom je uslijedilo dugo očekivano finale. S jedne strane “napeti” strijelci Sagittarius (Ante Buterin, Juraj Kovačević, Luka Čulina) a s druge rutineri iz Bekend dijagonale, ponekad i paralele (Martin Škoda, Krešo Torbarina, izostao Tome Torbarina).

U prvom dvoboju Buterin je nadigrao Torbarinu, strašan je to bio meč, međutim, prvi reket lige uspio je susret privesti kraju u svoju korist iako je veliku šansu imao i Krešo. Poveli su 1:0 Saguttariusi, pilot Kovačević je tek sletio pa nije uspio pružiti bolji otpor Škodi te je rezultat bio izjednačen. Drama je bila i u paru, 2:2 je bilo u setovima i koliko me pamćenje služi 8:6 su Bekendaši vodili. Uspjeli su to okrenuti “strijelci” za vodstvo 2:1 u partijama. Zatim su zaigrali Buterin i Škoda. Bute je poveo 2:0, vratio se Škoda do 2:2, imao je i meč loptu (nekoliko), ali… ribar iz Novigrada bez riba je u konačnici slavio za ukupan trijumf svoje momčadi 3:1 i osvajanje prvog izdanja Stolara. Kao mahnit u zagrljaj je svom dvojcu poletio Čule, koji je u finalu ipak štedio ženin reket.

“Očekivano jako teško i neizvjesno finale, uspjeli smo u konačnici slaviti i jako smo sretni radi toga” istaknuo je Ante Buterin.

“Izvrsno finale, znali smo da će biti teško, čestitke i Bekendašima, odlični su bili. Pravo finale, naš Ante je to odradio kako treba. Hvala Karloviću, ova liga je veliki dobitak za cijeli grad, idemo dalje. Ovakav osjećaj nisam nikad osjetio, pilot sam hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a nisam osjetio takav natjecateljski duh, kažu da sam flegma, ali vjerujte gorio sam iznutra” kazao je Juraj Kovačević.

Dojmove je prenio i Krešo Torbarina (Bekend dijagonala)

“Čestitam protivnicima, mi nismo iskoristili svoju priliku, oni jesu i zasluženo su slavili. Pozivam sve zainteresirane da se dogodine uključe u ligu. Vrhunsko druženje, ekipa za pet”

“Finale za sve sladokusce, imao sam tri meč lopte, pa Buterin dvije i na kraju je on dobio 16:14. Neizvjesni mečevi, osjećao se i pritisak, svi susreti polufinala i ovi za poredak su bili neizvjesni. Čestitke svima a najviše organizatorima” – zaključio je Martin Škoda.

Po završetku su voditelj lige Davor Karlović, predsjednik STK Donat, Ivo Ćuković te igrač Tomislav Zubčić svima podijelili plakete a najboljima i pehare.

POSEBNE NAGRADE STOLARA

Također, dodijeljene su posebne diplome za one koji su pomogli da ovo premijerno izdanje Stolara bude takvo kakvo je bilo, predivno.

Ambasadorima lige proglašeni su Marko Popović, Vedran Ješe, Miro Dundov i Borut Gatara.

Nada godine je Mladen Rakvin koji se po završetku lijepim govorom obratio svim nazočnima uz prigodne poklone.

Dva su dobra duha Stolara, Šime Patrk i neizostavni Elvis Tepeh (tako jeeeeeee) koji je i najbržem peru Stolara, Željku Kapelariju poklonio opremu da bi njegov rad bio još učinkovitiji i brži.

Marin Seko je dobio nagradu za naj glas, ton i sliku i crknutu bateriju kad je najviše trebalo.

Luka Lisica, naj ulov Stolara (sipa ni u tragovima nema).

Mladen Jurica, glava i rep Stolara.

Tomislav Tomić je najljevica Stolara.

Voditelj lige, Davor Karlović

Za kraj, veliko hvala Davoru Karloviću, Ivi Ćukoviću koji su stvarno bili ti koji su ovo sve povukli i bili na raspolaganju svima u svako doba dana. Dečki velike zahvale. Nova dvorana je sljedeći korak kojem se teži.