18 kol 2022
PUNTAMIČANI DOČEKUJU ŠKRLJEVO Roko Jurlina: “Spremni smo za novu veliku bitku”
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

PUNTAMIČANI DOČEKUJU ŠKRLJEVO Roko Jurlina: “Spremni smo za novu veliku bitku”

Pet kola preostalo je do kraja Lige za ostanak u kojoj košarkaši Sonik Puntamike pokušavaju sačuvati premijerligaški status. Vrlo važan korak ka tom cilju mogu napraviti danas od 17 sati u Jazinama, kada je na rasporedu dvoboj sa Škrljevom.

Momčad s Kvarnera zapravo je jedina rasterećena u borbi za ostanak, jer ima omjer 13-14, dok su Puntamičani trenutačno na 8-19. Ispod njih je jedino Osijek sa 7-21, a iznad njih su još Furnir sa 9-19 te Šibenka i Alkar sa 10-17.

– Nažalost, nakon tri uzastopne pobjede, u posljednjem kolu poraženi smo od Alkara u Sinju. Odigrali smo dobru utakmicu, ali koštao nas je loš ulazak, gdje smo dopustili njihovom najboljem igraču Mcglynnu da se razigra i kasnije ga je teško bilo čuvati. Ipak, na teškom terenu pred punom dvoranom borili smo se do kraja i nemam što zamjeriti momcima – kaže Roko Jurlina, trener Sonika.

Ključ u borbi za ostanak trebao bi biti sačuvati domaći teren, na kojemu će “zeleni” dočekati još tri protivnika, Škrljevo, Furnir i u posljednjem kolu Alkar, dok će u međuvremenu gostovati kod Šibenka i Osijeka.

– Trenutačno nam je u fokusu samo današnja utakmica sa Škrljevom. Osvježili smo se i dobro pripremili za taj susret. Vjerujem da ćemo ponovno pružiti dobru igru i ostvariti ono što želimo, a to je pobjeda. Ključ svega bit će zaustaviti kreaciju Jelenkovića i Barnjaka, koji vuku sve konce njihove igre. Ako ih tu natjeramo da potroše što više lopti za svoje poene, napravit ćemo velik posao – ističe Jurlina.

Ono što je najvažnije, svi igrači spremni su za ovu utakmicu, u kojoj svaki pa i najmanji doprinos može biti presudan.

– Spremni smo i sigurno ćemo dati naš maksimum. Svjesni smo koliko nam znači sačuvati domaći teren u ovoj borbi pa zato pozivam i sve Zadrane da podrže ovu izrazito zadarsku momčad. Momci zaista ostavljaju zadnji atom snage na terenu i nadam se da će publika to prepoznati i podržati nas sada, kada nam je najpotrebnije – zaključio je trener Puntamičana.