03 srp 2022
BOKSAČKI KLUB ARES Niko Dražina srebrni, Ivan Nekić brončani na PH
Borilački

BOKSAČKI KLUB ARES Niko Dražina srebrni, Ivan Nekić brončani na PH

Boksački klub Ares nastupio je s četiri boksača na PH za juniore i seniore koje se održalo.u Zagrebu.

Niko Dražina u polufinalnoj borbi pobijedio je prvaka Hrvatske Sebastiana Čičića iz BK Nokaut Zagreb 5:0 dok je u finalnoj borbi izgubio u neizvjesnom dvoboju od prvaka Mikulića.

Ivan Nekić je u četvrtfinalu svladao odličnog boksača iz Velike Gorice s rezultatom 5:0 te upisao poraz u žestokom meču s Josipom Grgićem također prvakom iz BK Sesveta gdje je sudac u ringu nažalost odigrao važnu ulogu na putu prema porazu.

Luka Brzoja i Mirko Sučić izgubili su svoje mečeve od puno iskusnijih protivnika. Inače njih dvojica su početnici u natjecateljskom boksu i bez obzira na poraze vidjeli smo veliki napredak kod njih. Svi naši boksači su ulazni u svojim uzrastima te su im svi protivnici bili stariji jednu godinu što  u ovom uzrastu kao i u svim mlađim uzrastima radi razliku. S nama su još putovali mlađi seniori Luka Bukvić i Vice Radonić koji su odradili sparinge u Zagrebačkom boksačkom centru.
Ovo je još jedno veliko iskustvo za nas, u našim boksačima imamo velik potencijal i njihovo najbolje vrijeme tek dolazi i iznimno smo ponosni na njih jer su u svojim mečevima ostavili srce u ringu. Početkom petog mjeseca imamo PH za mlade kadete i kadete te zadnje kolo lige koje će se održati u Splitu – dodao je trener u BK Ares, Niko Marketin.