26 ruj 2022
VESLAČKI KLUB JADRAN Izvrsni rezultati Jadranaša na Croatia openu u Zagrebu
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Izvrsni rezultati Jadranaša na Croatia openu u Zagrebu

Izvrsne rezultate postigli su Jadranovi mladi veslači na našoj najvećoj međunarodnoj regati – 38. izdanju Croatia opena u Zagrebu. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, ova regata, koja inače okuplja gotovo sve najbolje veslače iz regije, a i šire, ponovno je okupila veliki broj veslača i ponudila zanimljive utrke u svim kategorijama.

Najbolji rezultat postigao je osmerac mlađih juniora koji je osvojio prvo mjesto u memorijalnoj utrci “Zdravko Grahovac”! Osmerac mlađih juniora je veslao u sastavu Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Luka Petković i kormilar Matija Vujević.

Drugog dana regate mlađi juniori veslali su dva četverca bez kormilara, a posada Roko Skočić, Bartol Cuković, Mateo Matešić i Luka Kraljić zauzela je vrlo dobro drugo mjesto iza austrijske posade Erster Wiener Ruderclub – a LIA iz Beča, dok je posada u sastavu Đani Švenjak, Luka Petković, Duje Kanjer i Rafael Brkić zauzela četvrto mjesto.

Regata je bila i kriterijska za juniorske veslače koji žele izboriti mjesto u sastavu hrvatske veslačke izborne vrste za predstojeće Europsko prvenstvo u talijanskoj Sabaudiji krajem svibnja.

Prvog dana regate, u subotu, finale je izborila, pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini, Sara Žuvanić u samcu juniorki, gdje je zauzela vrlo dobro 4. mjesto.

Dvojac bez kormilara juniora Ivan Mustać i Petar Miloš bili su treći u svojoj eliminacijskoj utrci, a šesti u finalu. Još je nastupio Luka Kovač u samcu ali nije uspio izboriti finale.

Drugog dana regate Sara Žuvanić nastupila je u dvojcu na pariće sa veslačicom Gusara iz Splita Iris Puljiz. Finale su izborile drugim mjestom u svojoj eliminacijskoj skupini dok su u finalu zauzele peto mjesto.

Ivan Mustać i Petar Miloš nastupili su u kombiniranom četvercu bez kormilara sa Gabrijelom Pšenicom iz Veslačkog kluba Trešnjevka i veslačem Mladosti Striborom Čižmekom te osvojili treće mjesto u finalu.

Luka Kovač drugoga dana nastupio je u samcu za seniore gdje je u svojoj eliminacijskoj skupini zauzeo treće mjesto te se nije kvalificirao za finale.

U Zagrebu su sa veslačima bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.