01 pro 2022
ERSTE LIGA U MOCIRAMA Najbolji dječaci RK Zadar 2013 i djevojčice RK Dugopolje
Ostali sportovi

ERSTE LIGA U MOCIRAMA Najbolji dječaci RK Zadar 2013 i djevojčice RK Dugopolje

U zadarskim Mocirama održano je 2. kolo ovogodišnje Erste rukometne lige za djevojčice i dječake. Preko 400 malih rukometaša natjecalo se u mini rukometu, a svoje prve medalje i pehare odnijeli su najbolji među njima.

Od ranog jutra do popodnevnih sati treneri su sa svojim mališanima ostvarivali velike korake u malom rukometu, onom početnom, prvom i za njih najvrijednijem pokušaju učenja pravila ovog kod nas trofejnog sporta.

Kao i svake godine mali sportaši iz Zadra, Splita, Biograda, Šibenika,Vodica, Sinja , Dugopolja i brojnih sportskih škola dalmatinskog bazena natječu se za bodove koji ih vode u veliko finale u Splitu.

Peta godina zaredom i ponovno uspjeh RK Zadar 2013 nije prošao neopaženo. Njihov voditelj Frane Kardum ponosi se još jednom trofejnom generacijom.

-Uvijek je najljepše pobjeđivati iako to nama nikada nije bio prioritet. Od baze malih rukometaša imamo ponovno jednu dobru generaciju pa se sa radošću spremamo za nove velike izazove Erste lige koje nas očekuju u budućim turnirima. Svakako da je nama zadranima drago kad nam u goste u našu dvoranu dolaze brojni protivnici i trudimo se biti dobri suorganizatori ovako lijepog turnira kaže Kardum.

Pobjede u ženskoj konkurenciji odnijele su djevojčice iz Dugopolja, druge su bile rukometašice Sinja, a bončanom medaljom su se okitile curice iz Biograda.

Kod dječaka su najbolji bili RK Zadar 2013, drugo mjesto osvojili su rukometaši biogradskog Mini sunca, dok su treći bili igrači iz Gospića.

Nakon Zadra turniri se uskoro igraju u Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, nastavlja se niz turnira u Istri od Rovinja , Labina i Pule …Karavana Erste rukometne lige došla je u sva veća rukometna središta hrvatskog priobalja.

RK Zadar 2013. – ekipa 1

Adrian Kardum, Petar Stilinović, Karlo Šiljeg, Tin Smajo, Karlo Pedić, Karlo Šimić, Mihael Poljak, Šimun Sikirić, Marin Batur.

 RK Zadar 2013. – ekipa 2

Jakov Pretenjača, Kristian Mirčeta, Matej Ivanišević, Rei Pavičić, Dino Jovanović, Duje Maruna, Gabriel Sadrić, Marin Sudinja, Toni Jokić, Vito Jokić, Toma Bilosnić, Karlo Grzunov.