29 ruj 2022
BOKSAČKI KLUB BANDITS Bronca Patrika Marijanovića na juniorskom PH-e
Borilački

BOKSAČKI KLUB BANDITS Bronca Patrika Marijanovića na juniorskom PH-e

Nakon uspješnog nastupa i osvojene brončane medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske do 22 godine, Boksački klub Bandits Zadar osvojio je još jednu broncu i to na juniorskom prvenstvu.

Broncu je osvojio Patrik Marijanović u kategoriji do 80 kilograma. Patrik se u četvrtfinalu borio protiv iskusnog borca iz boksačkog kluba Nokaut Zagreb i pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. U polufinalu je Patrik tijesno poražen od borca iz boksačkog kluba Salona.

Zapažen rezultat su imala još dva borca iz Banditsa. Dominik Kaleb u kategoriji +80 kg je zbog velikog broja boraca u toj kategoriji morao boksati dva puta u jednom danu, što za boks nije običaj, već između borbi mora biti razlika od 12 sati. Dominik je u prvoj borbi pobijedio borca iz BK Mladost, dok je u drugoj borbi tijesno poražen i time ostao na korak do medalje. Treći borac Noa Dešković u kategoriji do 75 kilograma također je ostao na korak do medalje izgubivši od boksača iz BK Ronin.

– Kako su ovo prvi juniorski nastupi naših boraca možemo biti jako zadovoljni viđenim, pogotovo što nakon dva prvenstva u različitim uzrastima imamo osvojene medalje. Za mjesec dana nastupamo na mlađe kadetskom i kadetskom prvenstvu Hrvatske, gdje se s pravom imamo nadati novim medaljama. Uz ovo voljeli bismo napomenuti kako su od prošlog tjedna u BK Bandits Zadar, u suradnji s Crvenim Križem Zadar krenula trenirati djeca iz Ukrajine, i ovim putem pozivamo sve ljude pogođene ratom da su naša vrata otvorena za taj oblik humanitarne pomoći – istaknuo je treneru u Boksačkom klubu Bandits, Antonio Zubčić.