26 ruj 2022
HUNGARORING Davor Sertić Senna: “Voziti istim “asfaltom” kao moj idol Senna bit će iznimna čast”
Ostali sportovi

HUNGARORING Davor Sertić Senna: “Voziti istim “asfaltom” kao moj idol Senna bit će iznimna čast”

Novi izazovi ovog vikenda očekuju zadarskog automobilistu Davora Sertića Sennu. Više pojedinosti rekao nam je sam Sertić.

– Nastupam na mađarskom Hungaroringu (staza gdje su vozili Senna, Schumacher, Verstappen i drugi). Utrke se voze u sklopu Prvenstva Hrvatske i to dvije utrke, prva je u subotu u 16:50 (prijenos na youtube kanalu GP1 tv-a) dok je druga na rasporedu dan kasnije s početkom u 17 sati. Vozit ću u diviziji do 2000ccm s Hondom Civic Type R, riječ je o prvoj utrci sezone, disciplina krug. Nastupit ću za AKK SIB Racing Osijek.

Kakva su očekivanja od prvog nastupa ove sezone?

Davor i supruga Petra

–  Auto je još uvijek nepoznanica jer ga nažalost osim na Grobniku nemam gdje testirati. Primarno je da završim obje utrke bez tehničkih problema a podij bi bio idealan rezultat iako se neću opterećivati ciljevima, što bude bit će.

Sam nastup na ovoj stazi nešto je što u svakom vozaču podiže dodatno adrenalin?

– Svakako. Budući da mi je veliki Ayrton Senna uzor u karijeri, voziti istim “asfaltom” kao i on bit će iznimna čast. Prvi krug ću definitivno proći sporijim tempom i upiti svaki prolazak kroz zavoj. Nakon toga kreće rock and roll!

Sretno Senna!!!