01 lis 2022
HRVAČKI KLUB ZADAR Lovre Strika viceprvak Hrvatske u hrvanju
Borilački

HRVAČKI KLUB ZADAR Lovre Strika viceprvak Hrvatske u hrvanju

Predstavnik Hrvačkog kluba Zadar, Lovre Strika postao je viceprvak Hrvatske u hrvanju u kategoriji starijih dječaka do 15 godina. Uz Striku, boje kluba branili su još Dinko Klarić te Josip Šumski.

Lovre i Dinko natjecali su se u uzrastu starijih dječaka (U15) obojica u težinskoj kategoriji do 62 kilograma, kategorija je brojala 17 hrvača iz 12 hrvačkih klubova. Prvu su borbu zadarski hrvači ždrijebom, nakon provjere težine, izvukli jedan protiv drugoga. U ovoj borbi Lovre je pobijedio Dinka, a kako je Lovre ušao u finale natjecanja s tri pobjede, otvorio je put Dinku za borbe u repasažu natjecanja, za treće mjesto, međutim Dinko je bio zaustavljen već nakon prve repasažne borbe i plasirao se na 7. poziciju.

– Lovre je s tri pobjede i porazom u finalu osvojio drugo mjesto. Iako je Lovre ulazno godište u ovoj uzrasnoj skupini u kojoj ga još i do godine čekaju nastupi ovim rezultatom si je otvorio mogućnost za ulazak u hrvatsku reprezentaciju i nastup na Europskom prvenstvu U15 – ističe trener u HK Zadar, Vladimir Menčik.

U juniorskom uzrastu (U20) Josip Šumski se borio u težinskoj kategoriji do 82 kilograma u kojoj je bilo 12 natjecatelja iz 8 hrvačkih klubova te je u konačnici osvojio peto mjesto.

Već idući vikend HK Zadar očekuje odlazak njihovih mlađih dječaka (2009., 2010. i 2011. godište) na Prvenstvo Hrvatske u Zagreb pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Josipa Cindrića.