07 lis 2022
Boksački klub „Ares“ u suradnji s nutricionističkim savjetovalištem „NutriPromjena“, organizira predavanje „Prehrana boksača“
Borilački

Boksački klub „Ares“ u suradnji s nutricionističkim savjetovalištem „NutriPromjena“, organizira predavanje „Prehrana boksača“

Dokazano je kako je prehrana usko povezana s tjelesnom aktivnošću te da, osim na sastav tijela, utječe i na sportsku izvedbu te oporavak nakon treninga ili natjecanja.

Kod djece sportaša, uključujući i djecu boksače, glavni cilj sportske prehrane nije isključivo postizanje što boljih sportskih rezultata, već i usvajanje pravilnih prehrambenih navika te osiguravanje svih hranjivih tvari potrebnih mladom organizmu za normalan rast i razvoj.

Na predavanju će poseban naglasak biti stavljen na nutritivne potrebe mladih boksača, obrok prije/nakon treninga ili natjecanja, adekvatnu hidraciju te važnost individualnog pristupa u planiranju prehrane.

Predavanje će se održati u utorak, 12. travnja 2022., s početkom u 20,00 sati u dvorani boksačkog kluba „Ares“ Zadar na Višnjiku.

Predavačica je dr. sc. Tamara Sorić, mag. nutr. a predavanje je namijenjeno boksačima, roditeljima djece boksača te ostalima koje ova tema zanima.

Predavanje će također biti online zbog velikog interesa boksačkih klubova iz Hrvatske o regije.