25 lip 2022
SAKURA KUP 10 odličja i pehar u ekipnom poretku za predstavnike Judo kluba Zadar
Borilački

SAKURA KUP 10 odličja i pehar u ekipnom poretku za predstavnike Judo kluba Zadar

Proteklog vikenda u svetoj nedelji pokraj Zagreba je održano međunarodno judo natjecanje “Sakura kup” na kojem je nastupilo 821 natjecatelj iz 53 kluba, i  to s područja Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Ukrajine i naravno RH.

Natjecanje se odvijalo u konkurenciji dječaka i djevojčica do 12 godina, dječaka i djevojčica do 14 godina kao i u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

Predvođeni trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom  i Draganom Kneževićem, dvadesetsedam Zadarskih judaša i judašica uzelo je ukupno 10 odličja i pehar za prvo mjesto u ekipnom poretku dječaka i djevojčica do 12 godina.

U konkurenciji dječaka i djevojčica do 12 godina Mario Mrkić osvojio je zlatno odličje, dok su Tino Hromin i Tia Perinčić osvojili srebrena odličja. Max Marković i Eva Grčić su osvojili brončana odličja dok je Filip Mažer izgubio borbu za treće mjesto i zauzeo peto plasmansko mjesto. Također treba napomenuti da je Mario Mrkić proglašen najboljim natjecateljem u ovom uzrastu.

U konkurenciji dječaka i djevojčica do 14 godina Duje Tudorović, Matej Vučić, Diara Vučenović i Luce Rumora su osvojili brončana odličja dok su Marta Parica i Niko Radulović i Duje Kalmeta zauzeli peta plasmanska mjesta.

Kod mlađih kadeta, Kimi Matulović je osvojio brončano odličje.

Boje JK Zadar još su branili: Martin Pedić, Luka Čoban, Cvita Ivetić, Barbara Pezelj, Marul Henjak, Tomislav Rončević, Vito Tudorović, Bartol Maračić, Karlo Buljat, Armin Bračković, Patrik Parić, Lili Lončarić i Mia Katušić.