01 velj 2023
KANJER I DUNDOV: “LIKAR Krombacher je svakako dobitak za naš grad”
Foto: Sebastian Govorčin
LIKAR Krombacher

KANJER I DUNDOV: “LIKAR Krombacher je svakako dobitak za naš grad”

Nakon četiri naslova pobjednika Ljetne lige, Mate Kanjer osvojio je i svoj prvi naslov u LIKAR Krombacheru. Peti trenerski trofej stigao je nakon što su njegove Vrsi u finalu pobijedile Veterane KK Puntamika rezultatom 56:45.

Mate Kanjer

– Finale je bilo očekivano tvrdo, a na kraju je presudila naša kvaliteta s trojicom ekstra igrača. U prvom poluvremenu nismo bili trkački dobri, ali u nastavku, kada nam se otvorio šut, prelomili smo utakmicu i zasluženo pobijedili. Čestitam mojim igračima na borbi, htijenju i ponašanju tijekom cijele lige – rekao je Kanjer i dodao.

– Čestitke i organizatorima LIKAR Krombachera što su unatoč mnogim izazovima uspješno priveli kraju i drugu sezonu ovoga natjecanja. Bilo nam je zadovoljstvo nastupati i nadam se da je to samo početak još jedne lijepe zadarske košarkaške tradicije.

Miro Dundov

Miro Dundov, trener Veterana KK Puntamike, čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi i trofeju.

– Mi smo u prvom poluvremenu nametnuli svoj ritam i izgledali smo dosta dobro. S obzirom na dobru igru, mislim da smo imali premalu prednost na poluvremenu, naročito nakon one trice u posljednjem napadu Marka Popovića, koja je sigurno bila važan psihološki trenutak. U posljednjoj četvrtini nismo izdržali, nismo ostali mirni i koncentrirani pogotovo u obrani i to je presudilo. Naravno, uz kvalitetu protivnika kojemu treba čestitati. Ovom prilikom moram reći i da je za mene MVP finala Ivan Kaštropil koji je imao ne znam koliko skokova u napadu i kada su stariji pali, on je izvukao utakmicu – rekao je Dundov i dodao.

– Mislim da je u konačnici bilo zanimljivo i za gledatelje vidjeti ove igrače stare škole na djelu. LIKAR Krombacher je svakako dobitak za naš grad i moram pohvaliti organizatore, medijske promotore i sve sudionike. Mislim da samo tako treba nastaviti i liga može još napredovati na zadovoljstvo svih košarkaških zaljubljenika u Zadru.

MVP Finala Marko Popović i Tomislav Vidić, predstavnik BA-COM-a

Marko Popović, MVP finala, ostvario je svoju prvu pobjedu u Dvorani Krešimira Ćosića, nakon što je svojevremeno u dresu Uniksa poražen od KK Zadra.

– Bilo je lijepo igrati protiv momaka s kojima sam odrastao. Naravno i pobijediti. Mislim da sam ispunio svoju dužnost prema suigračima i posebno treneru Mati Kanjeru. Odigrali smo dobar turnir i zasluženo osvojili naslov, čestitke svima, kao i organizatorima natjecanja.