25 lip 2022
ROKO JURLINA: “Pokazali smo da je sve moguće, vjerujem da će Zadrani to prepoznati i podržati nas”
Domaća košarka

ROKO JURLINA: “Pokazali smo da je sve moguće, vjerujem da će Zadrani to prepoznati i podržati nas”

Nakon što su domaćom pobjedom protiv Šibenke i gostujućom kod Dubrave oživjeli nadu u ostanak u ligi, košarkaši Sonik Puntamike sutra od 16 sati u Jazinama igraju još jednu iznimno važnu utakmicu. Protivnik im je Osijek, momčad koja trenutačno dijeli dno ljestvice s Puntamičanima s omjerom 7-18, dok je iznad njih trojac Furnir, Šibenka i Alkar s 8-17.

– Vrlo bitna utakmica za nas protiv vrlo dobre mlade momčadi, koja nas je prilično uvjerljivo porazila u dva dosadašnja susreta. Posebna opasnost prijeti od njihovog ”trokuta” Makoi – Porobić – Topolović, međutim, mislim da je situacija sada, nakon ove dvije pobjede koje su nas napunile prijeko potrebnim samopouzdanjem, bitno drugačija – kaže Roko Jurlina, trener Puntamičana i dodaje.

– Još prije tjedan dana nitko nije očekivao da ćemo pobijediti ijednu utakmicu u ovoj ligi, ali pomoćnik Jakov Vladović i ja vjerovali smo u momke i uspjeli smo to prenijeti na njih. Sada je sve moguće. ostavljeni smo sami na ”vjetrometini”, borimo se s ogromnim i unutarnjim i vanjskim problemima i u katastrofalnim uvjetima, no to nas čini još jačima – istaknuo je mladi zadarski strateg.

Dvije vezane pobjede oživjele su i atmosferu oko samoga kluba. Povećan je interes za sljedećom utakmicom, a i mnogi bivši igrači iskazuju podršku klubu u ovim važnim trenucima.

– Ovim putem bih zaželio sreću veteranima Puntamike, koje iznimno cijenim, u finalu LIKAR Krombacher lige. Pozivam ih i da se nakon utakmice spuste do Jazina te da se vrate i budu prisutni u radu kluba i na utakmicama, jer je takva sinergija uvijek krasila ovaj klub. Također, ovim putem bih pozvao sve ljude, koji su iz ovih ili onih razloga prestali dolaziti na utakmice Puntamike, da se u nedjelju vrate te da podrže ovu zadarsku momčad i da svi zajedno pokušamo izboriti ono što se donedavno činilo nemogućim, a to je ostanak u ligi. Vjerujem u nedjeljno dvostruko slavlje – zaključio je Jurlina.