26 lip 2022
Lucija Štrmelj uoči derbija s Orkom: “Dođite svi u Sukošan, napravite dobru atmosferu i povedite nas do slavlja!”
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

Lucija Štrmelj uoči derbija s Orkom: “Dođite svi u Sukošan, napravite dobru atmosferu i povedite nas do slavlja!”

U derbiju 5. kola Prve ženske lige za prvaka košarkašice Zadar Plusa na svom će parketu u Sukošanu u subotu ugostiti ekipu Orke. Dvoboj je to koji bi mogao ponuditi i odgovor na to hoće li se Plusice u svom premijernom nastupu u ženskoj košarci direktno plasirati u viši rang, odnosno Premijer ligu. Naime, Orka i Zadar Plus u ovom trenutku dijele prvu poziciju s istim omjerom od tri pobjede i jednim porazom.

– Ako želimo ovo natjecanje okončati na prvom mjestu ova nam je utakmica „o glavu“, kako se ono kaže. Jer ako bi završile kao druge igrale bi u razigravanju protiv pretposljednje ekipe iz Premijer lige, a onda bi pred nama bio uistinu težak zadatak – kaže Lucija Štrmelj, razigravačica Plusica.

S obzirom da je u prvom međusobnom dvoboju Orka u Zagrebu slavila s 55:41, Zadranke bi za ostvarenje tog predivnog sna u sutrašnjem dvoboju trebale slaviti s višom razlikom. Atmosfera u ekipi, kaže Lucija, vrlo je pozitivna. Cijeli klub puše u isti rog i svi vjeruju u sutrašnju pobjedu.

– Sjajno treniramo i dosta smo opuštene. Upravo kroz tu opuštenost i ulazimo u utakmice i trudimo se ne stvarati neku nepotrebnu napetost. Neće biti smak svijeta niti ako ne uđemo u Premijer ligu jer klub tek postoji godinu dana i bit će sigurno još prilike za to u budućnosti – kaže Štrmelj napominjući kako je Orka dobra ekipa.

– Sve ekipe u ovoj ligi za prvaka su izjednačene. Mi smo od Orke izgubili u prvom dijelu ali ne mogu se oteti dojmu da smo mi na toj utakmici bile prilično loše. Po kvaliteti smo tu negdje i zato vjerujem kako nas sutra očekuje jedna dobra i neizvjesna utakmica. Pozvat ću ovom prilikom sve koji vole žensku košarku da dođu u Sukošan i daju nam vjetar u leđa. Da budu naš šesti igrač – zaključila je Štrmelj.

Susret počinje u 20;30 sati. Ranije istog dana, od 15;30 sati svoj susret ovog kola odigrat će i košarkašice Zadra koje očekuje gostovanje kod ekipe Folka Borovje. Nažalost, igračice Samira Žuže izgubile su sve šanse da se uključe u borbu oko prva dva mjesta pa će utakmicu u Zagrebu odigrati u revijalnom tonu.