26 lip 2022
LIKAR KROMBACHER U velikom finalu ponovno Puntamičani i Vršani
Foto: LIKAR Krombacher
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER U velikom finalu ponovno Puntamičani i Vršani

U finalu drugog izdanja zadarske Lige košarkaših amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher sastat će se Veterani Puntamike i Vrsi. Bit će to repriza finala prvoga izdanja LIKAR-a, kada su Puntamičani slavili s uvjerljivih 64:42. S tim da ovoga puta Vršani u svojim redovima imaju nekoliko vrlo zvučnih pojačanja.

Veterani Puntamike do finala su došli pobjedom protiv Relje Sidra rezultatom 53:43. Momci s Relje pružili su vrlo dobar otpor favoriziranom protivniku. Na poluvremenu su bili na -5 (29:24), no presudila im je treća četvrtina u kojoj su postigli tek pet poena. Tada su se Puntamičani odvojili na +13 (42:29) i napravili presudnu razliku.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Juraj Segarić sa 17 poena, dok je Jure Dražović ostvario “double-double” učinak od 12 poena i 10 skokova. Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Josip Mrkić s 11 koševa.

Vrsi i Vodovod Ballersi igrali su polufinale i prve godine LIKAR-a. Vršani su tada slavili u ponoćnoj drami nakon čak tri produžetka, da bi ove godine kudikamo lakše došli do finala. Momčad Mate Kanjera kontrolirala je susret od samoga početka i na kraju slavila rezultatom 65:47. Već nakon prve četvrtine bilo je +13 (19:6), na poluvremenu +15, a u trećoj dionici je razlika otišla i preko 20.

Prevaga na strani pobjednika bili su prije svih Marko Popović sa 16 poena i pet asistencija te Tomislav Ružić sa 17 poena i 11 skokova, a svoj doprinos kao i uvijek dali su i Domagoj Vidaković (15p, 12sk) te Ivan Kaštropil (10p, 6sk). Kod “Ballersa”, iza kojih je još jedna vrlo dobra sezona, jedini dvocifreni ovaj put bio je Tomislav Bljaić sa 14 koševa.

Veliko finale na rasporedu je u nedjelju, 3. travnja na Višnjiku, a točna satnica bit će objavljena sutra.