11 kol 2022
11 prvih, 3 druga i 2 treća mjesta za “Jadranaše” na regati za Kup Dalmacije u Zatonu kod Šibenika
Veslanje

11 prvih, 3 druga i 2 treća mjesta za “Jadranaše” na regati za Kup Dalmacije u Zatonu kod Šibenika

Nastavljaju se dobri rezultati veslača Jadrana na početku veslačke sezone. I drugu regatu za redom veslači Jadrana bili su najuspješniji u ukupnom poretku regate za Kup Dalmacije održanoj u Zatonu kod Šibenika. Uz uvjerljivu pobjedu u ukupnom poretku klubova, ostvarena je i pobjeda u kategorijama juniora, mlađih juniora i mlađih kadeta.

Izvrsni uvjeti za veslanje na stazi u Zatonu kod Šibenika donijeli su i izvrsne pojedinačne rezultate za veslače Jadrana. Ukupno je ostvareno jedanaest prvih mjesta, tri druga i dva treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu na pariće juniora, Sara Žuvanić u samcu juniora i u dvojcu na pariće u kombinaciji s veslačicom Gusara Iris Puljiz, zatim Luka Kovač u samcu juniora, osmerac mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Luka Petković i kormilar Matija Vujević, zatim četverac bez kormilara mlađih juniora Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić, Luka Kraljić, dvojac na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta i Nika Kovač.

Uspješni su bili i kadeti koji su ostvarili četiri pobjede. Lovre Kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić i Franko Božić pobijedili su u četvercu na pariće kadeta, Dora Turčinov u samcu, Teo Škarpona i Filip Matešić u dvojcu na pariće mlađih kadeta te David Božajić, Mikula Bobić, Martin Vujević, Matej Tičić i kormilar Marko Vrkić u četvercu gig mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu bez kormilara seniora, Rafael Brkić, Đani Švenjak, Duje Kanjer, Luka Petković i kormilar Matija Vujević u četvercu sa kormilarom mlađih juniora te Petra Babara i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Treće mjesto zauzeli su Mara Bencun u samcu juniorki i Roko Bubić, Teo Meštrović, Marino Hrboka i Toni Čurković u četvercu na pariće mlađih juniora.

Četvrti su bili Niko Škarpona i Luka Kovač u dvojcu na pariće juniora i Lana Mariječić u samcu kadetkinja dok je šesto mjesto u samcu juniora zauzeo Niko Škarpona.

S veslačima su bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Nakon druge regate za Kup Dalmacije Jadran je na prvom mjestu ukupnog poretka ispred splitskog Gusara i šibenske Krke.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se u Dubrovniku 24. travnja.