01 svi 2024
LIGA ZA PRVAKA Plusice u gradskom derbiju svladale Zadar i ostale u igri za plasman u Premijer ligu
Domaća košarka

LIGA ZA PRVAKA Plusice u gradskom derbiju svladale Zadar i ostale u igri za plasman u Premijer ligu

Košarkašice Zadar Plusa i drugi su puta u Ligi za prvaka bile bolje od svojih gradskih suparnica iz ŽKK Zadra. U dvoboju 4. kola Plusice su na svom parketu slavile sa 63:58. U utakmici koju je prioje svega obilježila neefikasnost, domaća se ekipa na kraju bolje snašla i došla do svoje treće pobjede u ovom natjecanju zadržavši se tako na vrhu poretka.

Najefikasnija u pobjedničkim redovima bila je Lara Špinderk s 13 koševa, dok je zapaženu rolu imala i Antonela Bodrožić koja je uz devet poena dohvatila i 14 skokova. Zadar je, pak, s 29 koševa, točno upola koliko je ubacio ostatak ekipe, predvodila Katia Nekić, a jedina dvoznamenkasta bile je još Ema Budija s 10 ubačaja, dok je Mihaela Dobrić upisala 16 skokova.

Igračice Šime Kraljevića prvu poziciju dijele s Orkom koja je u ovom kolu bila bolja od Folka Borovja. Obje ekipa sada imaju po tri pobjede i jedan poraz, Folka Borovoje na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, dok je na posljednjem mjestu Zadar bez pobjede.

Zadar Plus i Orka snage će odmjeriti u idućem kolu, a taj bi dvoboj, unatoč mnogobrojnim kombinacijama koje postoje, mogao dati odgovor tko će u Premijer ligu direktno, a tko će svoje mjesto među najboljim ženskim domaćim sastavima tražiti kroz kvalifikacije.