04 lip 2023
KASNO PALJENJE Zadrani u Baru “prespavali” veći dio utakmice pa zamalo napravili veliki preokret
Foto: Media PRO / KK Mornar
KK Zadar

KASNO PALJENJE Zadrani u Baru “prespavali” veći dio utakmice pa zamalo napravili veliki preokret

U 24. kolu ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Mornara u Baru rezultatom 86:84. Bila je to vrlo neobična utakmica u kojoj su Zadrani najvećim dijelom bili u gotovo izgubljenoj situaciji, da bi pred sam kraj došli u priliku da naprave veliki preokret. Ipak, u konačnici su ostali zamalo kratki.

Već u prvoj četvrtini Mornar je napravio velikih +16, 31:15, a na veliki odmor otišao je s prednošću od 14 poena, 52:38, na krilima svog najboljeg igrača Vladimira Mihailovića. U trećoj dionici Zadar je u nekolio navrata spuštao razliku na -9, ali ništa više od toga. A kada je šest i pol minuta prije kraja na semaforu opet zasvijetlilo velikih +17, 78:61, svi u dvorani pomislili su da je priča završena. Ali…

Dvije vezane zadarske trice (Mavra, Junaković), nakon bacanja Thompsona, u nepune dvije minute vratile su razliku na jednoznamenkasti broj, -9, 78:69. Mavra je potom zabio još jednu tricu za -5, 81:76, kada je na semaforu ostalo još više od minute i pol. Imao je kapetan Zadra potom priliku dodatno smanjiti razliku, ali je njegov pokušaj polaganja u kontri blokirao Aleksandar Lazić.

Međutim, opet su promašili Barani pa je Junaković bacanjima doveo utakmicu u jedan posjed razlike, 81:78, trideset sekundi prije kraja. Na drugoj strani je Smith zabio jedno bacanje, a onda se dogodio presudan trenutak susreta. Trevor Thompson je pogodio tricu za samo -1, 82:81, nakon čega su suci dosudili Martinu Junakoviću nesportsku pogrešku.

Mladen Jeremić je zabio dva bacanja, Lazić potom još jedno za 85:81 pa nova zadarska brza trica (Carter) više nije mogla ništa promijeniti.

U redovima pobjednika Mihailović je zabio 29 koševa uz 9 asistencija, Lazić je pridodao 13, a Jeremić i Smith po 12. Kod Zadra najefikasniji su bili Martin Junaković i Trevor Thompson sa po 19 poena, dok je Justin Carter postigao 17, a Dominik Mavra 15 uz šest asistencija. KOMPLETNA STATISTIKA

Standings provided by SofaScore LiveScore