27 lip 2022
DERBI ZAČELJA PRIPAO DONATU Sjajna Brigita Čavić Neretvi isporučila četiri komada
Nogomet

DERBI ZAČELJA PRIPAO DONATU Sjajna Brigita Čavić Neretvi isporučila četiri komada

U susretu 12. kola Prve hrvatske nogometne lige za žene Donat je kod kuće s visokih 8:0 svladao Neretvu. Derbi začelja tako je u potpunosti pripao domaćim igračicama koje su otpočetka do kraja utakmice bile bolje i potpuno zasluženo došle do vrijedna tri boda.

Bila je to sjajna kolektivna predstava ekipe Jurice Vulete iako se učinak jedne igračice mora posebno naglasiti. Radi se o Brigiti Čavić koja je u malo više od pola sata koliko je provela na terenu zabila čak četiri pogotka. Čavić je u igru ušla u 59. minuti, a svoj prvi zgoditak postigla je osam minuta kasnije. Drugi je dala u 71., treći u 86., a četvrtim je u 89.minuti postavila i konačan rezultat. U strijelkinje su se još upisale Sara Ivandić u 3., Natali Šarić u 12., Roberta Savčić u 25. i 59. te Petra Barbir u 69. minuti.

Iako je s nova tri boda i dalje ostao na pretposljednjem, sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, Donat se od zadnje Neretve sada odvojio na šest bodova prednosti.  Dva kola prije kraja osnovnog dijela natjecanja ekipa sa Stanova sada ima sedam, a Neretva jedan bod.

U idućem kolu Donatovke na svom travnjaku dočekuju šestoplasirano Međimurje koje im u ovom trenutku bježi pet bodova. U vrhu su Osijek i Split sa po 31 bodom.