29 ožu 2024
Antonio Jordano: “Zabok je kvalitetna ekipa ali vjerujem u našu pobjedu!”
Foto: Šime Zelić
KK Zadar

Antonio Jordano: “Zabok je kvalitetna ekipa ali vjerujem u našu pobjedu!”

U 1. kolu Lige za prvaka košarkaši Zadra danas će u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti Zabok. Utakmica je to koja u sebi nosi obrise poprilične zahtjevnosti po domaći sastav. Niti približno zbog jačine suparnika, već zbog činjenice kako je iza svih u klubu jedan izuzetno mučan tjedan u kojem se najmanje pričalo o onom što predstoji na sportskom polju gdje se polako stiglo do najvažnijeg dijela sezone kroz koji se taba put prema trofeju.

Glavnu riječ posljednjih nekoliko dana, nažalost, preuzeli su ljudi iz Uprave i Nadzornog odbora. Nestašica novca otvorila je i pokrenula sukob između direktora kluba Željka Žilaveca i predsjednika Nadzornog odbora Ante Rubeše u kojem se više i ne biraju riječi.

Međusobna optuživanja oko toga tko je kriv što je blagajna kluba prazna prebacila su granicu dobrog ukusa, a nema nikakve dvojbe kako će se cijela ta situacija pretočiti i na igrače koji su ionako bili na rubu štrajka.

A na taj korak se nisu odlučili jedino iz razloga što im je u zadnji tren isplaćena jedna od dvije plaće koliko im se duguje.

Sada kada je požar, vatrogasnim rječnikom, „stavljen pod kontrolu“ misli igrača morat će se okrenuti prema parketu gdje ih u dva dana očekuju dvije utakmice. Današnja, već spomenuta, protiv Zaboka te sutrašnja protiv Cedevita Olimpije u sklopu regionalnog natjecanja.

Kako su i igrači samo ljudi, samo „prešaltati“ se na igru i utakmicu bit će izuzetno težak zadatak. Međutim, šuter momčadi s Višnjika Antonio Jordano vjeruje u pobjedu svoje momčadi:

– Slijedi nam opet malo teži raspored u kojem igramo dan za danom. Zabok je izborio Ligu za prvaka u zadnjem kolu što dosta govori o njihovoj kvaliteti, pogotovo sada kada su izborili doigravanje mirni su što se tiče borbe za opstanak i ostvarili su svoj cilj ostajanja u ligi. Mislim da će cijelu Ligu za prvaka igrati rasterećeno i da će se htjeti pokazati u što boljem svjetlu i samim time slijedi nam zahtjevna utakmica protiv dobrog protivnika, ali mislim da ako budemo pravi da onda neće biti problema upisati pobjedu.

Utakmica između Zadra i zaboka počinje u 18 sati, dok je ona sutrašnja protiv Cedevita Olimpije na rasporedu od 17 sati. Ulaznice za oba dvoboja mogu se kupiti već danas na blagajni Višnjika, a cijena karte za obiteljski VIP i prsten je 50 kuna, dok za tribinu ona iznosi 40 kuna.