18 kol 2022
KK Pakoštane ugostio u svom mjestu djecu iz KK Rab i KK Otočac
Košarka

KK Pakoštane ugostio u svom mjestu djecu iz KK Rab i KK Otočac

Prošlog vikenda predstavnici KK Pakoštane u svom mjestu ugostili su djecu iz Košarkaškog kluba Rab i djecu iz košarkaškog kluba Otočac. Riječ je o djevojčicama i dječacima u dobi od 8 do 16 godina.

Prvo su “snage odmjerili” najmlađi , cure i dečki zajedno, a kasnije su svoje znanje i vještine pokazali i oni nešto stariji. Odigrano je nekoliko utakmica u kojima su djeca istinski uživala prije svega u druženju, a zatim i u igri. 

Trener KK Otočac, Juraj Prša – Nakon pauze od dvije godine uslijed zabrana i karantena povodom COVID-a 19, KK Otočac došao je u goste kod prijatelja iz KK Pakoštane. Djeca su u jednodnevnom druženju odigrali nekoliko utakmica prijateljskog karaktera. Moram priznati da sam više nego zadovoljan i s ponašanjem i sa igrom svojih igrača s obzirom da zbog već gore spomenute situacije nismo bili u prilici gostovati zadnjih godina. Ovo je veliki poticaj za njih da i dalje nastave redovito i naporno trenirati. Također, ovo je i poziv svim našim starim članovima kao novim da nam se pridruže na treninzima u našoj prekrasnoj dvorani Srednje škole u Otočcu. Također, ovim putem zahvaljujem se našem domaćinu na gostoprimstvu i pozivam ih na košarkaški turnir u Otočac koji će se održati 23.04. ove godine.

Treneri KK Rab, Žarko Matušen / Zlatko Blagdan – KK Rab po prvi puta je gostovao u Pakoštanama kod istoimenog košarkaškog kluba. Mlađe kategorije dječaka i djevojčica odigrali su tri utakmice tijekom kojih se srčano i igralo ali i navijalo. Nakon dugog prekida natjecanja djeca su napokon dočekala susret, druženje i igru sa košarkašima iz drugog kluba, Grada, Županije. Ovo nam je bila super priprema s obzirom na dolazeće prvenstvene utakmice. Također, nadam se kako će ovo lijepo druženje  prerasti u tradicionalno okupljanje naših klubova, te ovim putem pozivamo ih kod nas. Nakon utakmice djeca su obišla samo mjesto Pakoštane kao i Sv. Filip i Jakov, te se na Rab vratili sa lijepim sjećanjima.

– Za kraj što reći nego da je ovo jedna lijepa priča iz koje će se zasigurno iznjedriti i pokoje prijateljstvo za cijeli život. Hvala našim prijateljima što su došli u naše mjesto, stvarno je bilo predivno – dodao je još na kraju trener KK Pakoštane, Dinko Mandić.