25 tra 2024
VISOKA POBJEDA NA GRIPAMA Zadar preko Splita skočio na prvo mjesto
Foto: KK Split
KK Zadar

VISOKA POBJEDA NA GRIPAMA Zadar preko Splita skočio na prvo mjesto

U zaostaloj utakmici 16. kola HT Premijer lige košarkaši Zadra uvjerljivo su slavili na gostovanju kod Splita rezultatom 81:95. Bila je jednosmjerna utakmica od samoga početka, a najveća prednost koju je Zadar imao iznosila je čak 28 razlike. U samoj završnici Split je čak i “primirisao” na jednoznamenkasti zaostatak, ali ništa više od toga nije mogao.

Split je parirao prvih nekoliko minuta, do rezultata 10:12, a onda je krenula zadarska furija sve do velikih +15, 12:27 na kraju prve četvrtine. U istom ritmu nastavilo se i u drugoj dionici, vrlo brzo gosti su stigli do ogromnih +26, 26:52, da bi na poluvrijeme otišli sa +22, 32:54. Kako? Sjajnom igrom cijele momčadi u oba smjera, a možda će je najbolje oslikati podatak od čak 19 asistencija.

Najveća prednost koju je Zadar imao u nastavku bila je +28, 38:66, a Splićani su se tek u posljednjoj četvrtini spustili ispod dvadeset poena zaostatka. Preveliko opuštanje Zadrana u samoj završnici, kada su dopustili domaćima da minutu i pol prije kraja dođu na još uvijek dostižnih -7, 77:84, ipak nije kažnjeno. Dominik Mavra je pogodio tricu i potvrdio više nego zasluženu zadarsku pobjedu.

Najefikasniji u zadarskim redovima bili su Trevor Thompson sa 16 poena i 11 skokova te Dominik Mavra i Domagoj Vuković sa 15 koševa. Kod Splita najviše su zabili Sani Čampara (14) i Roko Ukić (13). KOMPLETNA STATISTIKA

Nakon 22 odigrane utakmice Zadar, Split i Cedevita imaju identičan omjer 17-5, dok je Cibona s utakmicom manje na 16-5.

Standings provided by SofaScore LiveScore