13 srp 2024
Kadeti Gauna u prvoj utakmici finala kadetske lige jug remizirali protiv Vrgorca
Futsal

Kadeti Gauna u prvoj utakmici finala kadetske lige jug remizirali protiv Vrgorca

Kadeti MNK Gauna iz Biograda na Moru proteklog su vikenda odigrali povijesnu utakmicu po muški futsal na području Zadarske županije. U svojoj premjernoj sezoni u natjecanju najvišeg ranga, odnosno 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi HNS-a regije jug, Gauni su u prvoj utakmici finala Regije odigrali neodlučeno 3:3 protiv favoriziranog HMNK Vrgorca kojeg vodi bivši hrvatski reprezentativac Duško Martinac.

U vrhunskoj atmosferi pred dupke ispunjenim tribinama kadeti Gauna su ovim remijem produžili nadu u pozitivan rasplet i nakon uzvrtanog dvoboja koji je na rasporedu u nedjelju u Vrgorcu.

Iako su gosti kroz cijeli susret imali više od igre, domaći se nisu predavali te su se u tri navrata vraćali iz rezultatskog minusa. Već u 1. minuti Vrgorac je zabio za 0:1 i to preko Barišić Šimun Ive, kapetana Vrgorčana a inače momka koji porijeklom je upravo iz Biograda. Gauni su u 9. minuti poravnali preko Leona Golema. U 14. minuti Vrgorac opet vodi golom Ante Jelavića, da bi odmah iz sljedećeg prekida poravnao Ante Kulaš. Jelavić je ponovno zabio u 24. minuti za 2:3, a konačan rezultat je 38 sekundi prije kraja postavio Šime Mrkić sjajnim udarcem iz daljine.

Ova utakmica bila je ujedno i posljednja domaća utakmica akademije Gauna koja se od ove sezone natječe u najvišem rangu hrvatskog futsala.