16 kol 2022
Rajko Vidaković novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina
Košarka

Rajko Vidaković novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina

Veliko priznanje za zadarskog košarkaškog trenera Rajka Vidakovića. Vidaković koji je u KK Zadar trener pretkadetske momčadi novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina.

– Nakon tri mjeseca rada s reprezentativnim selekcijama ukazana mi je velika čast da postanem i izbornik U-15 vrste. Smatram to i velikom odgovornošću jer godinama slušamo kako hrvatsku košarku treba vratiti u vrh europske košarke a sada imam priliku u tome i izravno sudjelovati. Selekciju ću voditi zajedno s proslavljenim imenima Zdravkom Radulovićem, možda i najboljim bekom šuterom poslije Dražena Petrovića kao mentorom i bivšim NBA igračem Matom Skelinom kao pomoćnikom od kojih sigurno mogu jako puno naučiti – istaknuo je Vidaković.

Luka Bičić, Toni Josipović, Rajko Vidaković

Ovo ljeto reprezentaciju U-15 očekuje jaki pripremni turnir koji će biti održan u Litvi ili Grčkoj i koji će ujedno biti i kontrolni test za EP koje ovu generaciju očekuje sljedeće ljeto.

S Vidakovićem su na zadnjim reprezentativnim okupljanjima u Ivanić Gradu bila i dva dečka iz KK Zadar, Luka Bičić i Toni Josipović.