25 lip 2022
VESLAČKI KLUB JADRAN Sara Žuvanić, Ivan Mustać i Petar Žunić na pripremama juniorske reprezentacije
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Sara Žuvanić, Ivan Mustać i Petar Žunić na pripremama juniorske reprezentacije

Približava se početak veslačke sezone koja će biti otvorena 1. Regatom Kupa Dalmacije u Splitu u nedjelju 27. veljače. U prošla nešto više od četiri mjeseca veslači Jadrana iskoristili su vrijeme kako bi se što bolje pripremili za iduću sezonu.

– Srećom nije bilo zabrane treninga, kao protekle dvije godine u istom razdoblju, ali je na program treninga utjecao veliki broj samoizolacija i bolesti uzrokovanih korona virusom, pa čitav program treninga nije bilo moguće provesti u cijelosti. Unatoč tome, veslači su spremni za otvaranje sezone koja ove godine starta dosta rano, već 27. veljače – ističe trener u VK Jadran, Petar Milin.

Kalendar natjecanja je dosta zbijen, pa će veliki broj regata biti održan već do srpnja, kada je predviđeno Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete dok će seniori svoje natjecanje imati nešto ranije, početkom svibnja.

Od 19. do 27. veljače na pripremama hrvatske veslačke juniorske izborne vrste u Zatonu kod Šibenika sudjeluje i troje Jadranaša, Ivan Mustać i Petar Miloš te Sara Žuvanić. Uz njih je i trener Branimir Vujević.