28 stu 2023
Mlađi pioniri NK Abeceda ZDC prvaci Zimske lige Zadarske županije
Mlađe kategorije

Mlađi pioniri NK Abeceda ZDC prvaci Zimske lige Zadarske županije

Na terenima ŠC Višnjik jučer je završilo prvo izdanje Zimske lige Zadarske županije u nogometu za dečke rođene 2010 i mlađe. Do vrijednog ostvarenja stigli su mlađi pioniri NK Abeceda ZDC koji su osvojili prvo mjesto. U finalu su bili bolji od HNK Zadar 7:6 (1:1) nakon penala. U susretu za treće mjesto Arbanasi su s uvjerljivih 4:0 nadigrali Pakoštane.

Predstavnici NK Abeceda ZDC redom su pobjeđivali Zaru, Šibenik, Croatiju, Gospić, HV Posedarje, Arbanase i na kraju HNK Zadar.

– U turnir smo ušli s ambicijama da dođemo do završnice jer sam znao da imam kvalitetnu ekipu u tom uzrastu što smo na kraju i opravdali prvim mjestom. Utakmice su bile teške, pogotovo protiv Šibenika, Arbanasa i Zadra ali mi smo imali naš plan igre i nismo odustajali od njega. Bolje smo se snašli na malom terenu i pokazali smo karakter kada smo se dva puta vraćali iz rezultatskoga minusa. Zahvalio bih se mojim dečkima na borbenosti i zalaganju, roditeljima na podršci te bih pohvalio savez za organizaciju. Neka samo nastave tako raditi za boljitak zadarskog nogometa – rekao je trener mlađih pionira NK Abeceda ZDC, Marin Miletić.

Danijel Subašić i Roko Milošević

MLAĐI PIONI NK ABECEDA ZDC: Roko Milošević, Luka Kapitanović, Ivano Batur, Juraj Banić, Luka Benić, Luka Škara, Karlo Kukavec, Bartol Pavlović, Jure Marelić, Karlo Pašeta, Šime Brkić, Šime Petričević. Trener: Marin Miletić.

Njihov Roko Milošević, proglašen je najboljim vratarem, najbolji igrač prvenstva je Ante Kazija (HNK Zadar) dok je najbolji strijelac Šimun Surać (NK Arbanasi).

Ukupno je na prvenstvu sudjelovalo 30 ekipa.