18 kol 2022
POZIV SPANOULISA David Pavin nastupit će na juniorskoj Euroligi za tim Adidas Next Generation
Košarka

POZIV SPANOULISA David Pavin nastupit će na juniorskoj Euroligi za tim Adidas Next Generation

I ove se godine, kao i prethodnih, održava juniorska košarkaška Euroliga. Na redu je generacija 2004. i mlađi. Održat će se na četiri turnira i to u Münchenu, Beogradu, Vareseu i Patrasu.

Službeni naziv natjecanja je Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament. Osim klubova koji igraju euroligu ove godine se formiraju ekipe od najvećih mladih talenata Europe čiji klubovi ne sudjeluju na turniru.

Među njima će se naći i mladi talentirani igrač KK Puntamika, David Pavin. David je pozvan u ekipu Adidas Next Generation koja će igrati u Beogradu od 25.02. do 27.02.2022. Poziv je primio od proslavljenog košarkaša, Vassilisa Spanoulisa koji će biti izbornik te selekcije.

– Presretan sam, ovo mi je veliko priznanje i lijepa prilika da pokažem kako napredujem. Samo biti među svi tim mladim talentiranim dečkima je velika stvar. Dat ću sve od sebe da na najbolji mogući način zastupam svoj klub, grad i državu – dodao je Pavin.

Na turniru u Beogradu sudjelovat će Crvena Zvezda, Asvel Villeurbanne, Lietkabelis Panevezys, Mega Mozzart, Next Generation Team Beograd, Partizan NIS, Tofas Bursa i Valencia Basket.

Najbolje ekipe će ići na završnicu juniorske Eurolige koja će se održati u Berlinu u isto vrijeme kada bude i Final four Eurolige.