03 srp 2022
Nakon poraza u Čačku Zadrani iskupljenje traže u Sinju kod Alkara
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

Nakon poraza u Čačku Zadrani iskupljenje traže u Sinju kod Alkara

U nastavku HT Premijer lige košarkaši Zadra u 19. kolu u ponedjeljak gostuju kod Alkara u Sinju, momčadi koja sa samo četiri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva skupa s Furnirom dijeli posljednje mjesto na tablici. Idealan je to protivnik da igrači trenera Vladimira Anzulovića pobjedom “poližu” rane koje su se otvorile nakon poraza od Borca u Čačku u regionalnom natjecanju, a koji im je sasvim sigurno teško pao.

Iako se na prvu čini kako je momčad s Višnjika u današnjem dvoboju apsolutni favorit i kako bi sve osim uvjerljive pobjede bilo veliko iznenađenje, takvu tezu u obzir ipak treba uzeti s mrvicu rezerve. Sinjska momčad u svojim redovima ima nekoliko izuzetno dobrih igrača koji, ukoliko svi nastupe, mogu svakom stvoriti određene probleme. Ne treba niti zaboraviti kako ih odnedavno s klupe vodi i novi trener Vladimir Krstić koji će također imati veliki motiv sinjskim se navijačima svidjeti s jednim velikim “skalpom”.

Sve ovo nagoviještaj je kako bi se u Sinju mogla gledati jedna zanimljiva bitka iako će, ruku na srce, puno toga ovisiti prvenstveno o tome na koji će način gosti shvatiti ovu utakmicu i na koji će joj način pristupiti. Prema najavama iz zadarskog tabora momčad bi sutra na put trebala krenuti kompletna pa će u široj rotaciji i treneru Anzuloviću biti lakše.

– Alkar je u polusezoni doveo i par novih igrača i sigurno su ekipa koju ne trebamo ih podcijeniti. U utakmicu moramo ući maksimalno angažirano i tako ćemo jedino doći do dobrog ishoda – kazao je u najavi susreta Filip Paponja, mladi razigravač Zadra koji bi sutra na parketu možda mogao provesti i koju minuticu duže od prosječnih 13 koliko ih provodi kroz sezonu.

Utakmica u sinjskoj GŠD Ivica Glavan-Ićo počinje u 18 sati.