20 sij 2022
AUSTRALIAN OPEN Bernarda Pera otvara protiv 40. tenisačice svijeta, Ruskinje Ekatarine Alexandrove
Foto: Instagram / Bernarda Pera
Ostali sportovi

AUSTRALIAN OPEN Bernarda Pera otvara protiv 40. tenisačice svijeta, Ruskinje Ekatarine Alexandrove

Zadarska tenisačica Bernarda Pera, koja je prije samo pet dana došla do svoje prve WTA titule u karijeri, slavivši u igri parova  u Melbourneu sa partnericom Katerinom Siniakovom, saznala je protivnicu u prvom kolu na Australian Openu,  prvom Grand Slam turniru sezone. Na otvaranju turnira Pera će igrati protiv 27-godišnje Ruskinje Ekatarine Alexandrove, 40. igračice WTA ljestvice.

Pera i Alexandrova dosada su se susrele dva puta, a oba je puta do slavlja došla ruska tenisačica. Prvi njihov dvoboj odigran je na tvrdoj podlozi u Limogesu kada je Alexandrova bez problema slavila sa 6:0 i 6:4 u setovima, dok je u drugom susretu odigranom u Pekingu 2019. godine, također na tvrdoj podlozi, Pera uzela prvi set (7:5) da bi ostala dva ipak otišla na stranu Ruskinje (6:2, 6:4).

Australian Open počinje u ponedjeljak, a Pera, koja se u ovom trenutku nalazi na 97. mjestu WTA liste, bi u slučaju pobjede u prvom kolu u nastavku išla na pobjednicu meča između Ukrajinke Anheline Kalinine i Amerikanke Jessice Pegule.