19 tra 2024
NAKON USPJEHA NA DALMACIJA KUPU U SPLITU Alen Zdrilić iz ŠK Zadar: „Zadovoljni smo što se djeca u ovom trenutku mogu uopće baviti sportom!“
Košarka

NAKON USPJEHA NA DALMACIJA KUPU U SPLITU Alen Zdrilić iz ŠK Zadar: „Zadovoljni smo što se djeca u ovom trenutku mogu uopće baviti sportom!“

U trenutku kada je koronavirus stopirao i onemogućio seniore Košarkaškog kluba Zadar u odigravanju svojih utakmica te ih je na neko vrijeme odvojio od parketa, sve nas je skupa razveselila vijest kako su polaznici Škole košarke Zadar nastupili na Dalmacija kupu u Splitu koji su u konačnici i osvojili.

Turniru koji se održao pod inicijativom KK Split i tamošnjeg voditelja omladinskog pogona Ante Grgurovića, a na kojem su uz Split i Zadar sudjelovali još i Škola košarke Dražen Petrović iz Šibenika te KK Dubrovnik.

Turnir je to koji bi u budućnosti trebao zaživjeti na način da ga svaki od ova četiri kluba u idućim mjesecima organizira u svom gradu te da, uz onaj natjecateljski dio, bude i mjesto druženja te sklapanja novih prijateljstava.

– U konačnici to nam i je cilj. Jer rezultat u ovom uzrastu nije i ne smije biti primaran. Naročito u ovim vremenima kada nas veseli da uopće imamo mogućnost maknuti se i otići na turnir u neki drugi grad što njih izuzetno veseli. To zajedničko vrijeme provedeno u autobusu i dvorani ih na jedan način homogenizira i daj im dodatan motiv – rekao nam je Alen Zdrilić, voditelj i trener u ŠK Zadar.

– Nažalost, situacija oko koronavirusa opet nije dobra i mi se s tim pokušavamo nositi na najbolji mogući način. Smatram da možemo biti zadovoljni što uopće imamo mogućnost organiziranja treninga i što se djeca mogu baviti sportom, a ovo sve povrh toga je dodatan plus – kaže Zdrilić napominjući kako je njima u Školi košarke ipak mrvicu lakše jer je među mlađom populacijom raširenost virusa Covid 19 znatno manja.

– Zasada smo relativno zadovoljni ali tek ćemo sad nakon praznika imati nekakvu pravu sliku. U svakom slučaju, ovih prvih par dana su obećavajuća ali moramo biti spremni na probleme i s njima se nositi. Već dvije godine funkcioniramo u ovakvim uvjetima gdje nastojimo „izvući živu glavu“ iz svega toga i gdje pokušavamo organizirati treninge i dati djeci mogućnost da se bave sportom – zaključio je Zdrilić.