24 svi 2022
MEVZA Kadeti Hrvatske kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvorili porazima od Slovenije i Austrije
Odbojka

MEVZA Kadeti Hrvatske kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvorili porazima od Slovenije i Austrije

U prva dva susreta prvog kvalifikacijskog kruga za plasman na Europsko prvenstvo, Hrvatska kadetska odbojkaška reprezentacija u Mariboru je upisala dva uvjerljiva poraza. Izabranici izbornika Antonija Suraća u prvom su jučerašnjem dvoboju s 3:0  izgubili od Slovenije, aktualnog prvaka Europe u ovom uzrastu, a istim je rezultatom završio i drugi ogled u kojem su naši mladi odbojkaši poraženi i od Austrije.

U posljednjoj utakmici skupine Hrvatska će danas snage odmjeriti protiv Mađarske. U slučaju pobjede naši bi odbojkaši završili kao trećeplasirani u skupini što bi im za protivnike u nastavku turnira donijelo reprezentaciju Cipra.

– Oscilacije su ogromne, vidljivo je da dečki dugo nisu igrali jake utakmice. Ritam je jak, dvije utakmice dnevno, pa sam morao dosta rotirati igrače, da svakom dam podjednaku priliku ali i da pronađem dobitnu kombinaciju u ekipi. Imali smo nekih problema s ozljedama pa su nam dva igrača otpala za utakmicu s Austrijom. Upravo protiv Austrije smo imali svoje prilike u prvom setu koje nismo realizirali te smo se zatim u ostatku utakmice raspali. No, Slovenija i Austrija ipak su objektivno jače od nas.“ –istaknuo je izbornik Antonio Surać.

Izbornik je svoje mišljenje podijelio i o posljednjem susretu u skupini te nastavku turnira.

– Što se susreta s Mađarskom tiče mislim da su nam oni protivnik po mjeri i nadam se da ćemo pokazati bolje izdanje nego jučer. Predstoji nam zapravo borba od petog do osmog mjesta na turniru, gdje se nadamo uhvatiti peto mjesto na kraju koje osigurava plasman u drugi krug kvalifikacija za EP – zaključio je Surać.