19 kol 2022
Petar Marić: “Isključenje Vučića preusmjerilo je ostatak susreta u korist Cedevite”
Foto: Andrej Jančijev/ KK Sonik Puntamika
Domaća košarka

Petar Marić: “Isključenje Vučića preusmjerilo je ostatak susreta u korist Cedevite”

U zaostalom susretu 9. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Cedevita Junior je u Jazinama pobijedila Sonik Puntamiku sa 70-62. Goste su do pobjede predvodili Vito Kučić, Ivan Miličević i Rok Radović sa po 13 koševa, dok je Matej Bošnjak upisao 11 koševa i 12 skokova.

Kod domaćina najefikasniji su bili Petar Marić sa 16 koševa i šest skokova, te Ivan Vučić sa 13 koševa i osam skokova.

– Loše smo otvorili utakmicu a to nam se i ranije događalo. Njihove kontre i lagane poene nismo uspjeli zaustaviti. Kasnije smo se vratili, obrana je dobro djelovala pa smo i poveli. U drugi dio smo dobro krenuli pa je opet uslijedio pad, vjerojatno i zbog manjka igrača u rotaciji. Vjerujem da je ostali tijek utakmice preusmjerilo i isključenje Vučića. Nažalost, poraz u utakmici koju smo mogli i dobiti unatoč svim problemima. Trebamo zaboraviti ovaj susret, dignuti glavu gore i što bolje se pripremiti za sljedeće izazove – istaknuo je najučinkovitiji Puntamičanin, Petar Marić.

Na ljestvici vodi Zadar (13-2) ispred Splita (12-3) i Cibone (11-4). Cedevita Junior je šesta s devet pobjeda i tri poraza, dok je Sonik Puntamika na devetoj poziciji (5-9). Na posljednjem, 12. mjestu je Alkar (3-12).