27 velj 2024
ZADAR CHRISTMAS RUN Pobjednici Ante Živković i Ema Justić
Foto: Bojan Bogdanić
REKREACIJA

ZADAR CHRISTMAS RUN Pobjednici Ante Živković i Ema Justić

Unatoč kiši čak 206 natjecatelja startalo je kako bi istrčali drugi „Zadar Christmas Run“. Ovaj adventsko-humanitarni trkački i rekreativni spektakl privukao je trkače i rekreativce iz devet europskih i svjetskih država, a najviše je bilo domaćih natjecatelja koji su dali i najviše trkača na postoljima.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Ante Živković iz AK Dubrovnik (pobjedničko vrijeme 16:05) ispred Briana Kamstre, nizozemskog profesionalnog bicikliste s talijanskom adresom (16:41) te Karmela Mrvice iz AK Varaždin (17:09).

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zadarska trkačica Ema Justić iz AK Fortius i TK Zadar 08 (18:02), a iza sebe ostavila je klupsku kolegicu Ljiljanu Mišlov Brkić (20:10) i Lukreciju Krstičević iz Rukometne akademije Jerkovac (20:30).

Nakon utrke natjecatelji su se nastavili družiti na Adventu u Zadru, pa je atmosfera cijelog događaja nalikovala prošlogodišnjem svečarskom duhu.

– S obzirom na kišu moramo biti prezadovoljni cijelom utrkom, čak mislim kako bi isti broj trkača bio i da smo imali lijepo vrijeme. No zbog kiše nije bilo gužve na cilju, što nam je svakako išlo u prilog – kaže Jure Šango. 

Poznati zadarski magistar kineziologije, dugogodišnji kondicijski trener u KK Zadar i atletski trener organizirao je prvi put ovaj adventski event prije dvije godine s jasnom idejom kako „Zadar Christmas Run“ treba postati tradicionalan i pritom zadržati humanitarni karakter.

Tako je i drugo izdanje utrke imalo svoj humanitarni cilj – dio sredstava od prijava usmjerit će se prema humanitarnoj akciji „Kiara želi život“, a riječ je o nekih tri do četiri tisuće kuna. 

Na ovoj su utrci pored najboljih trkača, koji su dobili medalje i bonove sponzora Sport Moda, simboličkim poklonima nagrađeni najstariji i najmlađi natjecatelj.

To su bili 70-godišnji Rajko Pantalon iz Kluba atletskih veterana Zadar i 7-godišnji Dominik Jukić.