27 srp 2024
LIKAR KROMBACHER Prva pobjeda Brodarice, Vrsi i Vodovod “dizelaški”
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER Prva pobjeda Brodarice, Vrsi i Vodovod “dizelaški”

Proteklog vikenda igrano je 3. kolo zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher. U skupini A uvjerljive pobjede ubilježili su Vrsi i Vodovod, baš kao i Tokić u skupini B, dok je najneizvjesnija utakmica bila ona između Brodarice i Jadere.

Jadera je na poluvrijeme otišla s prednošću 34:21, ali u nastavku to nije uspjela zadržati. Momci s Brodarice u trećoj su dionici uhvatili priključak, a u završnoj napravili potpuni preokret za konačno slavlje 56:62.

Najzaslužniji za to bili su Ivan Donat Milin sa 23 poena te Ivan Bais sa 17. Kod Jadere je 15 koševa zabio David Begić, a 12 Luka Nenadić. Brodarici je to bila prva LIKAR Krombacher pobjeda, dok Jadera ove sezone još nije osjetila slast pobjede.

Premda su Vladuli u susret ušli osokoljeni povijesnom prvom pobjedom ostvarenom u prošlom kolu, KK Tokić nije im ostavio nikakvu šansu te je slavio rezultatom 73:51. Među petoricom dvocifrenih kod pobjednika istakli su se Stipe Atelj s 18 koševa te Luka Lovrić i Marino Govorčin sa po 15, dok je Luka Bolić “koketirao” s triple-doubleom, postigavši 10 poena uz 12 skokova i 7 asistencija. U redovima Jadere dvocifreni su bili Miro Stojanac sa 14 te Lovre Lekaj sa 12 poena.

Vršani su se bez problema obračunali s Adriaticom, iako su na poluvremenu bili u zaostatku od četiri poena, 40:44. Ipak, u nastavku su prošlogodišnji finalisti preuzeli kontrolu nad susretom sve do konačnih 89:60. Ivan Kaštropil zabio je 24 uz 14 skokova, Tomislav Jurjević 21, a Domagoj Vidaković 18 koševa uz 10 skokova i šest asistencija. Najbolji kod Adriatica bio je Toni Longin sa 20 koševa (6 trica) uz šest skokova i sedam asistencija, dok je Toni Kolanović zabio 15, no oni su bili jedini dvoznamenkasti u redovima svoje momčadi.

I Vodovod Ballersi imali su problema u prvom poluvremenu, nakon kojega je Preko vodilo 17:21. Međutim, u nastavku su Šime Klapan (16 p, 9 sk), Marin Pulja (15 p – 5 trica) i društvo ubacili u višu brzinu i slavili s 58:41. Prečani (Josip Marcelić 12 p, David Begić 10 p) su na ulasku u posljednjih deset minuta igre još uvijek bili u egalu, no u završnoj dionici su postigli tek šest poena.

Dvoboj između Voštarnice i Relje je odgođen.

TABLICA