01 svi 2024
Novu sezonu u 1. HMNLŽ MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika otvara danas na Bilom brigu protiv MC Plus Agrama
Futsal

Novu sezonu u 1. HMNLŽ MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika otvara danas na Bilom brigu protiv MC Plus Agrama

Malonogometni klub Futsal Super Chicks iz Poličnika danas od 13 sati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu kreće u novu, sedmu sezonu u natjecanju Prve hrvatske malonogometne lige za žene. Ždrijeb je odlučio kako će Chicksice prvenstvo otvoriti protiv MC Plus Agrama, jedne od najboljih ekipa u ovom natjecanju i lanjskih doprvakinja te prvakinja od prije dvije sezone.

– Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja je godinama u samom vrhu ženskog futsala. Nažalost, u nedjelju nećemo biti kompletne jer nekoliko cura još ovaj vikend imaju obaveze u velikom nogometu. Ipak, ne sumnjam da će svaka od nas koja bude igrala dati svoj maksimum. Igramo kod kuće  tako da ćemo se na najbolji mogući način pokušati oduprijeti protivniku i pokazati kako iz Zadra nitko neće lako odnijeti bodove – rekla je u najavi utakmice Petra Barbir, kapetanica Chicksica.

Petra Barbir

Prošlu sezone igračice Luke Marinovića okončale su na sedmom mjestu, a najveći uspjeh ostvarile su u sezoni 2019./20. kada su osvojile treće mjesto. Ambicije Chicksica  ove su sezone znatno veće. Dovedeno je nekoliko novih igračica s kojima će se pokušati napasti sami vrh ljestvice.

– Bit će teško ponoviti taj uspjeh. Favoriti lige su Dinamo, koji jedini ima svoju ekipu u Prvoj nogometnoj ligi, potom MC Plus i Alumnus. To su klubovi kojima ćemo pokušati biti što ravnopravniji. Vjerujem da je naša kvaliteta na razini Mirlović Zagore, a nadam se da smo kvalitetniji od Radnika iz Karlovca. Došle su nam Lucija Vunić iz mlađih uzrasta Donata i Anja Prskalo iz Hajduka. Otišla nam je Mateja Žilić dok sve ostale djevojke već imaju iskustva u Prvoj ligi – kaže Luka Marinović, trener ŽNK Futsal Super Chicks.

Luka Marinović

Za razliku od prijašnjih sezona u ovoj će nastupati samo šest klubova. Sistem natjecanja je dvokružni što znači kako će se sve ekipe sastati dvaput, po jednom kući i u gostima nakon čega će biti poznato i koja će ekipa ponijeti titulu najbolje. Naslov prvakinja lani su osvojile igračice Osijeka koje ove sezone ne nastupaju u ovom natjecanju.

Sastav ŽNK Futsal Super Chicks u sezoni 2021./22.

Vratarke: Paula Karmela Matković, Žanamari Števanja , Ena Vitaljić

Obrana: Matea Granić, Lucija Vunić, Hana Rožić, Jelena Tunjić

Vezni red: Petra Barbir, Mia Deranja, Valentina Dubravica, Ina Fridrih, Anja Prskalo, Lucija Kevrić, Tea Mikić, Sara Jurić

Napad: Ivana Ćubić, Mia Birčić, Nikolina Klapan

Trener: Luka Marinović