27 srp 2024
LIKAR KROMBACHER Vladuli preko Jadere do povijesne prve pobjede
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER Vladuli preko Jadere do povijesne prve pobjede

Odigrane su utakmice 2. kola skupine B zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher. Za razliku od prvoga kola, kada su sve tri utakmice završile dvoznamenkastom razlikom, ovoga puta su sve bile unutar 10 poena, neke neizvjesne i do samoga kraja.

Nedjelju, 28. studenoga 2021. posebno će pamtiti momčad Vladula, koja je iz jubilarnog desetog pokušaja ubilježila svoju prvu LIKAR pobjedu. Nakon prošlogodišnjih 0-8 te poraza na otvaranju ove sezone, momčad Tonija Jeričevića napokon je osjetila slast pobjede. Poražena je Jadera rezultatom 57:52 i to nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini, koju su Vladuli dobili 18:4.

Prvo ime susreta bio je Miro Stojanac sa 17 koševa, dok je Luka Longin zabio 10 uz 11 skokova, a Domagoj Brzić osam poena (+11 sk), uključujući završni koš nakon osvojene lopte na sredini terena, kojom je spriječio posljednji pokušaj protivnika da izbori produžetak. U redovima Jadere dvocifreni su bili David Begić sa 19 te Luka Nenadić sa 12 koševa.

U dvoboju momčadi koje su pobjednički krenule u svoju debitantsku LIKAR Krombacher sezonu, KK Relja Sidro svladala je Tokić Basketball Team sa 54:45. Pobjednike je predvodio trojac sa po 12 poena, Lovre Mikas, Josip Mrkić i Gabrijel Majica. Kod Tokića dvocifreni su bili imenjaci Luka, Lovrić sa 14 te Bolić s 11 poena.

Kako se moglo i očekivati, uzbuđenja nije nedostajalo u dvoboju dvaju tradicionalno temperamentnih kvartova Brodarice i Voštarnice. Na kraju je pobjedu odnijela “Vošta” rezultatom 56:49, a predvodili su je Dominik Dujmov sa 13 koševa te Šime Buterin sa 10, dok su još četvorica igrača postigla između 7 i 8 poena. Najefikasniji kod Brodarice bili su Ivan Bais sa 19 i Ivan Donat Milin s 11 poena.

LIKAR Krombacher nastavlja se ove nedjelje u 11:30, kada se u sklopu 3. kola skupine A sastaju Veterani Puntamike i Zaglav.

TABLICA