04 pro 2021
SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Matej Nevešćanin: “Kad proradi zadarski dišpet sve je moguće”
Foto Kurti
Skokovi u vodu

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Matej Nevešćanin: “Kad proradi zadarski dišpet sve je moguće”

Od 29.11.-9.12. u Kijevu (Ukrajina) će se održati 23. Svjetsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, na kojem će nacionalne boje braniti predstavnici KSV Zadar, Matej Nevešćanin i Bruna Huljev.

– Pripreme za Svjetsko prvenstvo su započele doslovno par dana nakon što je završeno Europsko prvenstvo u srpnju. Za ovakvo natjecanje se jednostavno mora proći ciklus priprema od 4-5 mjeseci. Početkom srpnja smo bili i na pripremama u Londonu što nam je jako koristilo ali ipak glavnina priprema je odrađena u Zadru – ističe Matej, brončani s EP održanog u Rijeci.

Foto Kurti

U kakvoj si natjecateljskoj formi i kakva su očekivanja od tvog nastupa na SP-u?

Trenirali smo i po 3 treninga dnevno i redovito se budili u 5 ujutro da bi prvi trening započeli već u 6 sati ujutro, stoga smatram da sam spreman i jako dobro pripremljen. Forma je u uzlaznoj putanji i taman do početka prvenstva bi trebala biti na vrhuncu a kad je tako nemam se čega bojati.

Konkurencija će biti izvrsna?

Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik

– Nastupit će svi najbolji na svijetu što su u ovom sportu. Kinezi, Amerikanci, Englezi, Rusi, Južnoamerikanci koji su također top skakači, dakle zbilja svi najbolji na svijetu u ovom trenutku međutim iako zbilja imam sportski respekt prema svima njima , ponavljam isto što sam i rekao prije nego sam išao na Europsko prvenstvo, ne idem u Kijev na izlet i nikome unaprijed ne priznajem da je bolji. Siguran sam da će svatko od njih tko me planira pobijediti morati dati puno jer sam spreman dati sve od sebe tako da očekujem borbu sa najboljima do zadnjeg skoka.

Imaš li postavljen neki cilj pred odlazak na Svjetsko prvenstvo?

– Pa prvi cilj je svakako ulazak u finale što je samo po sebi već veliki uspjeh za nas međutim ako se to dogodi, finale je samo po sebi specifično jer tu nema favorita. Tu nastupa 12 najboljih na svijetu i sitnice odlučuju, a ja volim takva natjecanja, volim kad je gusto i kad je pritisak, pogotovo što tamo nitko ne očekuje da će doći netko iz Hrvatske i suprostaviti se Kinezima i Amerikancima koji ulažu doslovno milijune u ovaj sport. Mi nemamo te milijune ali imamo zadarski dišpet i sigurno im ne mislim dati ni milimetar prostora za lagano natjecanje te ponavljam nikome unaprijed ne priznam da je bolji.