26 lip 2022
JUNIORSKA ABA LIGA Marko Selin: “Lijepa prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe iz regije”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

JUNIORSKA ABA LIGA Marko Selin: “Lijepa prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe iz regije”

Od četvrtka do nedjelje juniori KK Zadar nastupit će u Laktašima na juniorskoj ABA ligi. Zadrani su u skupini B zajedno s Igokeom, Krkom, Partizanom, Derbyem i Splitom.

“Super je stvar što konačno idemo na neki međunarodni turnir, dečki jedva čekaju da sve počne. Ono što očekujemo je da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe poput Partizana koja je među boljima u regiji. Također očekujem dati šansu svim igračima, kako bi pokazali što znaju, rezultat nam nije u prvom planu nego ćemo ovo iskoristiti kao šansu da vidimo kako stojimo u odnosu na druge ekipe u regiji – ističe trener juniorske momčadi Zadra, Marko Selin.

Druga skupina igra se u baru, tamo se nalaze Cibona, Mornar, Cedevita Olimpija, Borac, Mega i Spars.

Ovoga tjedna počinje nova sezona juniorske košarkaške ABA lige u kojoj će sudjelovati 12 klubova a među njima i tri hrvatska predstavnika Zadar, Cibona i Split.Prvi dio natjecanja sastojat će se od dva turnira koja će se održati u Baru i Laktašima od 25. do 28. studenog.

Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine izborit će plasman na završni turnir. Vrijeme i mjesto održavanja odredit će se naknadno.

Raspored Utakmica:

Zadar vs. Igokea – 25.11.2021 14h

Zadar vs. SC Derby – 26.11.2021 12h

Zadar vs. Split – 26.11.2021 21h

Zadar vs. Partizan – 27.11.2021 16h

Zadar vs. Krka – 28.11.2021 11h