19 kol 2022
Veslanje

POVODOM DANA GRADA ZADRA Veslači Jadrana održali natjecanje na ergometrima

Povodom Dana Grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, Veslački klub Jadran Zadar organizirao je tradicionalno klupsko natjecanje na Veslačkim simulatorima – ergometrima.

Natjecanje se trebalo održati, kako je to i uobičajeno zadnjih godina, na zadarskom Forumu ali je zbog trenutne epidemiološke situacije procijenjeno da je prikladnije, u ovom trenutku, izlagati se što manjem riziku, te je tako organizirano u kontroliranim uvjetima na terasi u Veslačkom domu.

Veslači su se natjecali na dionici od 2000 metara. Kod mlađih kadeta najbrži je bio Davor Božajić ispred Tea Skarpone i Martina Vujevića. Kad kadeta najbolje vrijeme izveslao je Lovre Kolega, drugi je bio Adrian Vidović, a treći Franko Božić. Dora Turčinov bila je najbrža kod kadetkinja. U kategoriji mlađih juniora prvi je bio Roko Skočić, drugi Bartol Cuković, a treći Rafael Brkić.

Viktorija Aleta bila je najbolja u kategoriji mlađih juniorki ispred Petre Babare i Augustine Mihatov. Najbrži junior bio je Ivan Mustać, drugo vrijeme imao je Luka Kovač dok je Niko Škarpona bio treći. U seniorskoj kategoriji najbrži je Andreas Vaško ispred Frane Bencuna, dok je najbrža seniorka Natali Pera.