04 pro 2021
JURE VULETA DEBITIRAO PORAZOM Donatovke na Kantridi izgubile od Rijeke
Foto: ŽNK Rijeka facebook
Nogomet

JURE VULETA DEBITIRAO PORAZOM Donatovke na Kantridi izgubile od Rijeke

U susretu 9. kola Prve hrvatske nogometne lige za žene Donat je na Kantridi poražen od Rijeke rezultatom 3:1. Bio je to drugi međusobni sraz ovih dvaju ekipa, a Riječanke su, podsjetimo, bile bolje i na Stanovima kada su upisale još uvjerljiviju pobjedu od 7:0.

Zadranke smjenom trenera ipak nisu doživjele pozitivan šok na koji su u klubu računali, pa je Jure Vuleta, koji je u tjednu uoči ove utakmice uskočio u cipele imenjaka Jure Perkovića, u svom debiju upisao poraz, dok je Donatu ovo bila sedma izgubljena utakmica ove sezone uz jednu pobjedu i jedan neodlučeni rezultat.

Iako su Vuletine trupe na Kantridi ostavile puno bolji dojam nego u utakmici na Stanovima, Riječanke su potvrdile kako su u ovom trenutku ipak bolja ekipa te su zasluženo došle do nove, pete prvenstvene pobjede.

Mrežu gošći u 31. minuti načela je Ema Šulentić, Petra Mikulica povisila je u 57. na 2:0 da bi samo četiri minute kasnije nadu Donatu za povratkom u utakmicu vratila Roberta Savčić golom za 2:1. Ipak, sve sumnje oko pitanja pobjednika otklonjene su u 80. minuti kada je konačan rezultat postavila Laura Vlastelica.

Nakon ovog kola Donat je ostao na pretposljednjem, sedmom mjestu ljestvice s četiri boda, a iza njega nalazi se Neretva s jednim bodom. U vrhu su Osijek, Split i Dinamo sa po 21 bodom, a slijede Rijeka s 15, Agram s 9 te Međimurje – Čakovec sa 6 bodova.

Do kraja prvog dijela sezone igračice Jure Vulete odigrat će još samo dvoboj protiv Splita koji se na Stanovima igra u nedjelju.