04 pro 2021
Prvijenac Frane Ikića za Gyirmot FC Gyor
Nogomet

Prvijenac Frane Ikića za Gyirmot FC Gyor

Zadarski nogometni internacionalac Frane Ikić (27) od ove sezone član je mađarskog prvoligaša Gyirmot FC Gyora koji se trenutačno u natjecanju OTP Bank lige u konkurenciji 12 momčadi nalazi na 10. mjestu.

Jučer je Franin klub na svom travnjaku remizirao 1:1 s Kisvardom, sastavom koji se nalazi pri samom vrhu, točnije na trećem mjestu. Upravo, Ikić postigao je pogodak za Gyirmot za izjednačenje u drugoj minuti sudačke nadoknade.

– Moj prvijenac za Gyirmot i jako sam sretan radi toga. Vjerujem da će biti još mojih pogodaka jer kod svih prekida sudjelujem u napadu i često sam u prilici za postići gol.

Nekoliko riječi o tome kako se snašao u Mađarskoj?

– Sve je izvrsno, ja sam došao početkom kolovoza, riječ je o klubu koji je tek ušao u Prvu ligu. Odličan je klub, vrhunski stadion, ima sedam pomoćnih terena, svoj hotel, ma jednostavno uvjeti su izvrsni. Zadovoljan sam i svojim igrama. U momčad sam ušao nakon drugog kola, standardan sam i vjerujem da mogu još biti puno bolji.

OTP Bank liga, kvaliteta?

– Jedino Ferencvaros malo odskače, sve druge momčadi su po kvaliteti tu negdje. Liga je stvarno zanimljiva i neizvjesna, naš cilj je ove sezone osigurati ostanak u ligi. Posljednje vrijeme igramo jako dobro, nadam se da mi možemo biti bliže sredini tablice i to je ono čemu težimo – zaključio je Ikić.

Frane je dogovorio suradnju na jednu godinu s mogućnošću da se ona produži na još jednu ukoliko obje strane budu zadovoljne. Budući da su partije koje pruža jako dobre, nema razloga da ga i naredne sezone ne gledamo u ovom mađarskom prvoligašu.