04 pro 2021
LIKAR KROMBACHER Prvo kolo donijelo šest uvjerljivih pobjeda i zanimljive individualne učinke
Foto: Likar Krombacher
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER Prvo kolo donijelo šest uvjerljivih pobjeda i zanimljive individualne učinke

Utakmice prvog kola nove sezone zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca nisu ponudile veliku neizvjesnost. Nakon što su ligu uvjerljivim pobjedama otvorili Veterani Puntamike protiv Preka (60:40) te Vodovod Ballersi protiv Adriatica (87:58) i preostale četiri utakmice odigrane proteklog vikenda završile su visokim razlikama.

DVOBOJ IKONA – Tomislav Ružić i Šime Špralja

Prošlogodišnji poraženi finalist, Vrsi, s visokih je 85:35 svladao debitanta u ligi KK Zaglav Dugi Otok. Vršani su slavili na krilima svog, po običaju najboljeg dvojca, Ivan Kaštropil (23 poena, 10 skokova, 7 asistencija) – Domagoj Vidaković (22 poena, 13 skokova), a vrijedi istaknuti i 17 poena uz 12 skokova Tomislava Ružića. Tako iskusnom trojcu Roko Mandić (15 p), Šime Špralja (9 p, 9 sk) i društvo nisu mogli ozbiljnije parirati.

Voštarnica je opravdala ulogu favorita protiv Vladula i slavila sa 62:48. Dominik Dujmov predvodio je pobjednički sastav sa 21 poenom, dok je Niko Marin postigao 11. Na drugoj strani dvocifreni su bili Miro Stojanac sa 15 te Ivan Dujić sa 10 koševa.

Više sreće od Vladula nije imala ni Jadera, njihov prošlogodišnji “partner” pri dnu ljestvice. Nova momčad u natjecanju, KK Tokić, očito je okupila respektabilan sastav i slavila rezultatom 74:50. Najefikasniji igrač bio je Luka Lovrić sa 26 koševa, dok je doista impozantan bio skakački učinak Dinka Kambera, koji je sakupio čak 25 lopti, što pod svojim što pod protivničkim košem. Za podvući je i “westbrookovska” partija Luke Bolića, koji je ostvario triple-double 11-10-10. Kod Jadere jedini dvocifreni bio je Luka Nenadić sa 16 poena.

U dvoboju debitanata u LIKAR Krombacheru KK Relja Sidro slavila je protiv Brodarice rezultatom 69:50. Boris Kovačević imao je 15-15 učinak (poeni + skokovi), dok su po 13 zabili Ivan Dellavia i Lovre Višić. Na drugoj strani 13 je zabio Neven Jurjević, a 12 Ivan Donat Milin, no bilo je to premalo da dulje održe utakmicu u egalu.

Naravno, sezona nije mogla početi drugačije nego da titulu MVP-a prvog kola ponese MVP osnovnog dijela prošle sezone – Ivan Kaštropil. No, bilo je mnogo vrlo dobrih individualnih predstava pa je za očekivati da će i borba za ovogodišnjeg MVP-a biti vrlo zanimljiva i neizvjesna.

Likar Krombacher nastavlja se ovaj vikend i to susretima skupine A. U nedjelju od 10 sati igraju Preko i Adriatic, od 11:30 Zaglav i Vodovod Ballers, a od 13 sati na rasporedu je repriza prošlogodišnjeg finala Veterani Puntamike – Vrsi.