04 pro 2021
Mario Brkić, predsjednik Udruge Grad košarke: “Radit ćemo transparentno u cilju dugoročnog boljitka kluba!”
Foto: Noviradio.hr
Košarka

Mario Brkić, predsjednik Udruge Grad košarke: “Radit ćemo transparentno u cilju dugoročnog boljitka kluba!”

Udruga Grad košarke, odnosno punim nazivom, Udruga za očuvanje identiteta Košarkaškog kluba Zadar „Grad košarke“, danas će se u velikoj dvorani Krešimira Ćosića predstaviti široj javnosti. Udruga je osnovana krajem prošlog mjeseca, a jedan od glavnih ciljeva Udruge je kroz transparentnost i poštenje pri odlučivanju i upravljanju, na bilo kojoj razini, definirati aktivnosti za dugoročni boljitak kluba.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruge izabran je Mario Brkić, Zadranin odrastao u Kanadi, koji već osam godina živi i radi u Beču. Mario je u intervjuu za Novi radio predstavio sebe te je u kratkim crtama približio ciljeve Udruge. 

– Ja sam prije svega samo jedan dugogodišnji zaljubljenik u ovaj klub. Bio sam, i još sam uvijek, dio Tornada koji sa svojim prijateljima i istomišljenicima želi napraviti korak više. Želimo sa svojim znanjem, a ne samo s grlom i dlanovima, pomoći da klub dođe na neku novu razinu i zato i jesmo krenuli u ovu priču koja nije od jučer. Sada se skupila kritična masa i sve će kulminirati današnjim predstavljanjem- kaže Brkić.

Predstavljanje će se održati u 18 sati na parketu Krešinog doma kada će Udruga svim zainteresiranima prezentirati svoje aktualno i buduće djelovanje te planove za KK Zadar. Iako je u javnosti već kolala priča da će Udruga u NO-u KK Zadra imati dva člana, nedavnim dogovorom između gradonačelnika Branka Dukića i gradskih vijećnika nova struktura Nadzornog odbora posložena je na način da će navijači u budućem sazivu imati samo jednog predstavnika.

– Mislim da je dosta jasna priča vezana uz sudjelovanje navijača u radu Nadzornog odbora kluba. Navijači i publika kroz povijest su bili jako bitan dio u uspjehu i identitetu kluba. Košarka se ne igra niti za političare niti za sponzore. Igra se za ljude koji u svemu tome daju emociju i žrtvuju se kroz tu povezanost kluba i publike. Svakako da bi upravo ti ljudi trebali imati glas i da bi se te ljude, koji sebe unose najviše i žele dobro klubu, trebali imati ulogu u djelovanju kluba. Ali više o tome reći ćemo na večerašnjem sastanku stoga i ovim putem pozivam sve da dođu u što većem broju.

Udruga za ciljeve ima i pružanje volonterske marketinške potpore kao i financiranje klupskog djelovanja. Što se članarina tiče, Brkić kaže kako je pripremljeno nekoliko paketa kroz koje će se budući članovi moći uključiti u rad Udruge.

– Imat ćemo različite tipove članarina. Od bazičnog članstva za svakog pojedinca do onih za poslovne subjekte. Kako ćemo to rasporediti otkrit ćemo kroz program ali i kroz buduće djelovanje. Trudit ćemo se i zalagati da budemo primjer transparentnosti na način da ćemo svaku kunu koju prikupimo kroz članstvo, i sve ono što ćemo usmjeriti kroz naše akcije, demokratski i čisto predstaviti svima. To je misao vodilja svega što radimo – zaključio je Brkić.

Za prisustvovanje predstavljanju potrebno je imati COVID propusnicu i masku, a brzi antigenski test može se na ulazu u dvoranu obaviti po cijeni od 50 kuna. Otvoreni ulazi su B i C.