04 lip 2023
KK ZAGLAV – DUGI OTOK Šime Špralja predvodi veselu otočku družinu
LIKAR Krombacher

KK ZAGLAV – DUGI OTOK Šime Špralja predvodi veselu otočku družinu

KK Zaglav – Dugi otok mali je otočni projekt temeljen na inicijativi voditelja momčadi Ante – Tonija Ramova, koju su odmah prihvatili predsjednik mjesnog odbora Ivan Špralja i bivša košarkaška zvijezda, njegov brat Šime Špralja.

S obzirom na to da se velika većina momčadi temelji na igračima koji dosad nisu nastupali ni u kakvom košarkaškom rangu, cilj prve sezone je skupljanje iskustva i promocija košarke među stanovništvom Dugog otoka.

Od važnijih igrača treba istaknuti Šimu Špralju, braću Piasevoli te Roka Mandića, Ivicu Ramova i Jeru Šešelju. Također, veliku priliku imat će i mladi igrači Marjeto Orlić i Ante Milanja, dok se od igrača iz sjene najviše očekuje od Roka Peše i Izaka Đidare, inače 120 kilograma teškog centra. Uz njih svojim košarkaškim iskustvom doprinos će pružiti Damir Ramov velikim obrambenim sposobnostima te Andrija Gregov, šuter i kreativac.

S pozicije 6,75 najveća opasnost prijeti od prekaljenih šutera Ivana Špralje i Luke Ramova. Karlo Finka jedan je od tipičnih zadarskih košarkaških španera, koji je najopasniji licem prema košu, dok će Antonio Grdić i Zvonimir Špralja s pozicije jedinice svojim umijećem razigravati momčad. Uz to, Zaglav ima i jednog od najboljih blokera na otoku, Rudolfa Frančeskinija, koji svojim rasponom ruku i najviše protivnike dovodi u pat situaciju. Osim voditeljske uloge, Ante-Toni Ramov svojom fizičkom spremom bit će neizostavan kotač momčadi.

KK Zaglav – Dugi Otok

Šime Špralja

Ante-Toni Ramov

Luka Ramov

Ivan Špralja

Izak Đidara

Roko Peša

Ivica Ramov

Damir Ramov

Antonio Grdić

Roko Mandić

Marjeto Orlić

Karlo Finka

Jere Šešelja

Ante Milanja

Luka Piasevoli

Ivan Piasevoli

Zvonimir Špralja

Rudolf Frančeskini

Andrija Gregov

Paško Frančeskini