25 lip 2022
Borilački

BOKSAČKI KLUB ARES “Snaga leži u pravom stavu a ne sili”

Boksački klub Ares osnovan je 2018.godine od strane Vedrana Bajla dip.spec.cin. i Nikole Marketina dip.spec.cin. koji su ujedno i treneri u klubu. BK Ares može konkurirati na temelju svojih rezultata koji su odraz kvalitetnog rada, izvrsnih boksača te stručnog kadra.

Odnedavno se nalaze u ŠRC Višnjik odmah uz gimnastičku dvoranu u odličnim uvjetima za rad.

U misiji kluba BK Ares naglasak se stavlja na zajedništvo, ozbiljnost, želju, htijenje, ispravno i pravilno ponašanje, međusobno uvažavanje, poštovanje i bodrenje. Glavni cilj kluba je tjelesni i socijalni razvoj mladih boksača i boksačica da kroz boks kao plemeniti sport doprinesu izgradnji samopouzdanja i odgovornosti mladih pripadnika društva.

Boksački klub Ares je nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji te želi biti stvaratelj vrhunskih mladih ljudi, a potom i boksača. Ovo je samoodrživi boksački klub koji okuplja mlade zaljubljenike u boks kao i odrasle. Klub surađuje s brojnim akterima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tjelesna aktivnost djece iznimno je važna na više razina. Ne samo da djeci pomaže fizički se razviti, već doprinosi i nizu njihovih psiholoških karakteristika koje će im pomoći kasnije u životu. Boks  uči djecu poštovanju i sebe i protivnika. Učenje poštovanja svoje okoline daje djeci osjećaj zahvalnosti i pomaže im živjeti uravnotežen i miran život, bez nasilja i rješavanja konflikta fizičkim napadom. Boks značajno doprinosi razvoju otpornosti, ali i akademske, društvene i emocionalne učinkovitosti, što djeci pomaže da se lakše nose sa zlostavljačima. Također, borilački sportovi uče tehnike samoobrane kako bi se djeca mogla obraniti u slučaju napada.

U Boksačkom klubu Ares rade sa svim uzrastima počevši od škole boksa gdje kroz igru učimo djecu prvim koracima boksa, a školu boksa pohađaju djeca do 10 godina gdje ih je trenutno oko 30 ak a taj broj se stalno povećava. Ovaj termin za djecu se pokazao kao izvrstan pogodak najprije o pozitivnom utjecaju boksa na djecu a potom i kao filter za natjecatelje kad navrše 10 godina. U prošlosti nije bilo moguće vidjeti djecu u ovom sportu pa su zato još ponosniji na svoju školu boksa, a termini škole boksa su utorkom I četvrtkom u 19,00 sati.

Također imaju u Aresu i termine za žensku rekreaciju ponedjeljak, srijeda i petak u 21,00 sati a muška rekreacija je u terminima ponedjeljak, srijeda i petak u 19,00 sati.

Natjecateljska grupa gdje je 30- tak polaznika treniraju u terminima ujutro od 7 do 9 sati I popodne u 20,00 sati svaki dan.